Visszatér a strandidő

Balaton csúszda fürdik kánikula lány  tó vízibicikli
Balatonmáriafürdő, 2015. július 7. Fürdőzők a balatonmáriafürdői strandon 2015. július 7-én. Az országos tiszti főorvos július 4-től július 8-án éjfélig hőségriadót rendelt el, mert ebben az időszakban eléri vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 Celsius-fokot. MTI Fotó: Varga György
Vágólapra másolva!
Folyamatosan melegszik a levegő a következő napokban, szikrázó napsütés, 27-34 fok lesz augusztus utolsó hétvégéjén. Ha érdekességet lát, fényképezze le, és küldje el az Origo Facebook-oldalára, vagy ha egy hírt érdekesnek tart, küldje el a hirugyelet@origo.hu címre.
Vágólapra másolva!

Kedden napközben északnyugat, észak felől csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Reggel a déli tájakon még előfordulhat gyenge eső, zápor. Élénk északi szél mellett 26 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Szűnő hidegfronti hatással számolhatunk.

Szerdán szikrázóan napos, tiszta idő lesz. A néha megnövekvő gomolyokból az Északi-középhegység fordulhat csak elő zápor. Reggel 15, délután 27 fok körüli értékek várhatók.

Hőséggel, strandidővel búcsúzik a nyár Forrás: MTI/Varga György

Csütörtökön ragyogó időre van kilátás, sok napsütéssel. Alig lesz felhő az égen, csapadék nem várható. 27 és 32 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Pénteken derült, száraz idő várható 27 és 33 fok közötti meleg várható,

augusztus utolsó hétvégéjére pedig remek strandidő ígérkezik.

Sokat süt majd a nap, miközben tovább melegszik a levegő: országos hőség valószínű 29-34 fokos csúcsértékkel.

Lezárják

7 órától lezárják a Külső Szilágyi utat és a Dunakeszi utat összekötő vasúti aluljárót felújítás miatt.

8 órától lezárják a fél útpályát a Gyöngyösi utcában a Tomori utca és a Kárász utca között csatornajavítás miatt. Az Apor Vilmos tér felé közlekedő 105-ös autóbusz Cziffra György park megállóját áthelyezték.

Tart a Margit híd budai felhajtójában az útfelújítás. Sávlezárásra kell számítani a Gyóni Géza téren, illetve a Lipthay utcában.

A III., Erdőalja úton a Farkastorki lejtő után közművet építenek, ezért útszűkületre kell számítani.

Boldog névnapot

Augusztus 23. az év 236. napja a Gergely-naptár szerint. Az évből még 130 nap van hátra.

Ma a Bencéket köszöntjük.

A Bence a latin Vincentius (Vince, jelentése: győztes) férfinév Bencenc formájú rövidüléséből származik. A latin alakból való kialakulása a következőképpen ment végbe: Vincentius→Vincenc→ebből lett ikerítéssel (Vincenc-Bencenc) a Bencenc→Bence. A Bencenc alakot is használták egy ideig, de ahogy a Vincencből Vince lett, a Bencencből is Bence.

A Bencét még a 18. században is – tévesen – a Benedek becéző alakjának tekintették, ezért van az, hogy a Magyarországon legrégebben működő Szent Benedek által alapított szerzetesrend nevében, a bencésekében a Bence név bújik meg.

Távkapcsoló

A Mozi+ a MARS Az utolsó napok című sci-fit adja, a Film Café pedig a vámpírromantikára vágyó tiniknek kedvez az Alkonyat - Újholddal. A Super TV2-n A szállítón izgulhatunk, miközben az anyacsatorna, vagyis a TV2 a Csak tudnám, hogy csinálja című vígjátékot tűzi műsorára, Sarah Jessica Parkerrel a főszerepben. Az M3 igazi csemegével készül, A feladat című, 1975-ös magyar sci-fi sorozatot mutatja be, a LifeNetworkön a Ha ciki, ha nem: beteg vagy! borzolja a kedélyeket.

Mozipremierek

  • Barátságos óriás
  • Vaksötét
  • Palackposta
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!