237 határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

határzár kerítés rendőrség rendőrautó
Röszke, 2016. március 19. A Magyar Honvédség Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelékében (MH AIAK) szolgálatot teljesítő katonák járőröznek BTR 80-as páncélozott szállító harcjárművekkel a magyar-szerb határnál, Röszke és Ásotthalom térségében, az ideiglenes műszaki határzár mellett 2016. március 19-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig 237 határsértőt tartóztattak föl az ország területén – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.
Vágólapra másolva!

Több mint kétszáz határsértőt tartóztattak föl a hétvégén: pénteken 46, szombaton 132, vasárnap 33 embert állítottak meg és kísértek vissza az ideiglenes biztonsági határzáron a szerb–magyar határnál szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák.

Katonák és rendőrök járőröznek a magyar–szerb határnál, Röszke és Ásotthalom térségében Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Az ország területén mélységben és más külső határszakaszokon 26 határsértőt fogtak el, embercsempészet miatt egy gyanúsított miatt indult eljárás a hétvégén.

Az elmúlt héten a szerb–magyar határ térségében összesen 359 bevándorlót tartóztattak föl és kísértek vissza.

A július 5-én hatályba lépett új szabályok szerint azokat a migránsokat, akiket a szerb vagy a horvát határtól számított nyolc kilométeres távolságon belül föltartóztatnak, visszakísérik a kerítésen található kapukig, és elirányítják a legközelebbi tranzitzóna felé.

Akik esetében bizonyítható, hogy átlépték, megrongálták a határzárat, illetve embercsempészettel gyanúsíthatók, büntetőeljárás indul,

míg a román és ukrán határszakaszon elfogottak ellen idegenrendészeti eljárást indítanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről