Meggondolta magát a Pedagógusok Szakszervezete

Galló Istvánné beszél Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS mikrofon MŰSZAKI ESZKÖZ sajtótájékoztató szakszervezeti vezető SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY tanár TÁRGY Budapest, 2012. december 11.
Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a minisztérium és
Budapest, 2012. december 11. Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a minisztérium és a pedagógus szakszervezetek egyeztető tárgyalását követő sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2012. december 11-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Pedagógusok Szakszervezete visszavonja azt a kezdeményezését, hogy a pedagógusok március 30-án délután 4 óra után fejezzék ki véleményüket a köznevelés helyzetéről - jelentette be Galló Istvánné, a PSZ elnöke. Lépésüket azzal indokolta, hogy nem akarják megosztani a pedagógusokat, hiszen a Tanítanék mozgalom várhatóan akciót hirdet aznap reggelre.
Vágólapra másolva!

Galló Istvánné azt mondta: a szabad véleménynyilvánításra vonatkozó álláspontjukat fenntartják, és

nem mondtak le a sztrájk megszervezéséről sem, ha nem sikerül megállapodni.

A sztrájkbizottság 25 pontos követeléséről folynak a tárgyalások, és ezeken szó volt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) megszüntetéséről is, de nem tudják, "miért szaladtak előre" - közölte. Hozzátette: nem egy Klik lesz, hanem nagyon sok kis Klik, és az intézmények szervezeti és szakmai önállóságának biztosítását továbbra sem látják.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke nem akar "sztrájktörő" lenni Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről