Vágólapra másolva!
Tizenkét év fegyházra ítélték azt a férfit, aki többször megerőszakolta és teherbe is ejtette nevelt gyerekét – volt, hogy késsel kényszerítette a kamaszlányt.
Vágólapra másolva!

Első fokon tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtotta a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki a vád szerint 2013-ban és 2014-ben többször megerőszakolta kiskorú nevelt lányát.

Fekete karácsony

A férfi 2004 óta élt a lány anyjával, és rendszeresen verte mostohagyerekét. 2013-ban a bántalmazás már szexuális formát is öltött: a vádlott

először karácsonykor erőszakolta meg a lányt,

majd 2014 májusában többször is megismételte az erőszakot – volt, hogy

késsel kényszerítette szexre

a sértettet, akit aztán válogatott fenyegetésekkel tartott sakkban.

Elvesztette anyját is

A nyolcadikos kamaszlány teherbe esett, de senkinek sem szólt állapotáról, tanárainak tűnt fel, hogy valami nincs rendben.

A poklot is megjárta a gyerekkora óta bántalmazott kamaszlány. A kép illusztráció Forrás: Dreamstime

Az ekkor már 27 hetes terhes sértett végül nevelőszülőkhöz került, majd anyja halála után, 2015 januárjában megszülte gyermekét. Ekkor már 16 éves volt.

A bántalmazó férfit nevelése alatt álló, 18. életévét be nem töltött személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében találta bűnösnek a törvényszék.

A nevelőapa első kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, később azonban többször is visszakozott, módosította vallomását, arra hivatkozott, hogy szó sem volt erőszakról, minden beleegyezéssel történt.

Védekezését azonban pontról pontra visszautasította az első fokon eljáró bíróság. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlott ügyvédje enyhítésért fellebbezett – a végső döntést a Debreceni Ítélőtábla hozhatja meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!