A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Tömegével hamisítottak műszakit az okmányirodákban

Vágólapra másolva!
Több mint 600 jármű háttérokmányait hamisították meg a gödöllői és aszódi okmányirodákban, jól szervezett banda foglalkozott az igazolványgyártással.
Vágólapra másolva!

Közokirat-hamisítással vádolja a gödöllői ügyészség azt a 20 embert, aki a nyomozási adatok szerint két év alatt 650 járműről hamisított és állított ki eredetiségigazoló okmányokat vagy műszaki papírokat.

Mindenre volt emberük

A jól szervezett bandában hat ember tartott kapcsolatot a járművek tulajdonosaival, hatan pedig ügyfélként, de mások nevében intézték a műszaki vizsgával, tulajdonosváltozással, forgalomba helyezéssel kapcsolatos ügyeket, és szükség szerint hamisították az okmányokat.

Két férfit emellett azzal is vádolnak, hogy egy rétsági és veresegyházi vizsgaállomáson hamis adatokat közölt az autók eredetiségvizsgálatáról.

Tudták, de rögzítették

A rendszer motorját viszont öt – a gödöllői, az aszódi és a pétervásárai okmányirodákon dolgozó – ügyintéző jelentette, akik

tudták, hogy a műszaki adatlapok hamisak, mégis felvitték az eredményeket a nyilvántartásba.

A "lepapírozott" teherautókat, mezőgazdasági gépeket egyik vádlott sem látta.

A Pest megyei főügyészségtől úgy tudjuk, hogy a vesztegetés lehetőségét is vizsgálták az ügyben, erre azonban nem találtak elegendő bizonyítékot – így maradt a hamisítás vádja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!