Beborítja az országot a köd

Budapest Köd
Vágólapra másolva!
Az ország nagy részére riasztást adtak ki zerdára és csütörtökre is. Maradnak a fagyos reggelek, de napközben több órára kisüthet a nap.
Vágólapra másolva!

Szerdán a középső országrészben, egy széles sávban, 11 megyében lesznek rosszak a látási viszonyok. Komárom-Esztergom, Nógrád, Fejér, Pest, Heves, Tolna, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya, Csongrád és Békés megyében c

sökken a látótávolság pár száz méter alá, és a sűrű köd tartósan megmarad, több mint 6 órán át nem oszlik fel,

emiatt elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön a teljes nyugati és a középső országrészt borítja be a köd: Győr-Moson, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas, Veszprém, Fejér, Pest, Zala, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun, Baranya és Csongrád megyében marad meg tartósan a köd,

ezeken a területeken is citromsárga, elsőfokú riasztás van érvényben.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán a napos tájakon 5 és 11 fok között, a borult területeken többnyire fagypont körül várható. Késő estére +2 és -4 fok közé hűl le a levegő.

Maradnak a ködös napok Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint csütörtökön az ország jelentős részén túlnyomóan napos, kora tavaszias idő lesz. Csak az Alföld északi részén lehet párás, felhős az idő. Csapadék továbbra sem alakul ki. Napközben +7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken késő délutánig marad a napos idő, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és főleg délnyugaton kisebb eső is előfordulhat. Napközben 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton erősen felhős, párás idő valószínű. Néhol záporeső, vagy szitálás előfordulhat. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás, marad az 5-10 fok közötti maximum.

Vasárnap hajnalban többfelé képződik köd, melynek egy része csak lassan oszlik fel. Egyébként változóan felhős idő várható +7 fok körüli csúcshőmérséklettel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!