Kósa: A baloldal le akarja bontani a határzárat

Kósa Lajos; Boldog István
Budapest, 2017. április 10. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. április 10-én. Balról Boldog István, a fideszes frakcióvezető-helyettese. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint az európai baloldal – összefogva a magyarral és Soros György szervezeteinek "intenzív támogatásával" – le akarja bontani a magyar kettős határzárat.
Vágólapra másolva!

Kósa hivatkozott az Európai Parlament múlt heti állásfoglalására, amelyben az EP – fogalmazott a politikus – újfent hitet tesz a migrációs kérdés baloldali kezelése mellett, így például a migránsokat és a menedékkérőket azonosan kezelnék.

Kósa Lajos: Ellenállunk a kettős határzár lebontásának Forrás: MTI/Kovács Tamás

Kósa Lajos beszélt továbbá az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának arról a hétfői felszólításáról is, hogy az uniós tagországok ne küldjenek vissza menekülteket Magyarországra. Ezzel kapcsolatban azt mondta: Magyarországnak korábban is ez volt az álláspontja.

A frakcióvezető kijelentette: a Fidesz a magyar parlamentben minden olyan törekvésnek ellenáll, amelynek célja a kettős határzár lebontása.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről