A szülők pénzelik a Momentum fiataljait

Momentum tüntetés 2017 05 01
Vágólapra másolva!
„Mintha rossz tanácsadókra hallgatnának a párt vezetői” – röviden így fogalmazott a Figyelőnek a Momentummal kapcsolatban egy, a szervezethez egykor közel álló forrás. A Momentum párttá alakulása óta eltávolodó korábbi támogató szerint az utóbbi időben „túlságosan agresszív lett a fellépésük”, ezért szemléli kritikusan a korábban számára reményt adó politikai formációt.
Vágólapra másolva!

Egy hét alatt ketten is távoztak a márciusban párttá alakult Momentum elnökségéből. Pottyondy Edina személyes okokra, míg Kádár Barnabás belső feszültségre hivatkozott, azonban a lemondás pontos okait egyik ifjú politikus sem részletezte.

A ma megjelent Figyelő hetilapnak egy, a szervezethez egykor közel álló forrás a belső feszültségekről nyilatkozott, aki saját bevallása szerint

távolodott el a szervezettől. Példaként emlegette a trágár nyilatkozati stílusáról ismert Soproni Tamás elnökségi tag Facebook-bejegyzéseit vagy a pártelnök Fekete-Győr András Origo szerkesztőségében történt kéretlen látogatását.

Egyre több az ellentét a Momentumban Polyák Attila - Origo

A Figyelő forrása a párt anyagi lehetőségeiről is beszélt és azt is elárulta, hogy miért nem jelentett problémát a bodajki Nyitás Fesztivál 12 millió forintos vesztesége. A Momentum pénzügyeire is rálátó forrás szerint ugyanis a főként fiatalokból álló

párt tagságának szülei nagyobb összegű pénzadományokkal fektetnek gyermekük jövőjébe.

De a veszteségek finanszírozását segítik azok a milliárdos befektetők is, akikről korábban már beszámolt a sajtó: Bojár Gábor, a Graphisoft CAD-szoftverfejlesztő vállalat alapítója és Raskó György egykori MDF-es, majd MDNP-s nagyvállalkozó is pénzzel támogatta a politikai vállalkozást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!