Offshore cég is tarkítja a Czeglédy-Gyurcsány botrányt

Czeglédy
Vágólapra másolva!
Czeglédy Csabához, a bukott szocialista ügyvédhez köthető Humán Operator Zrt. jelenleg is 25 %-ban tulajdonosa a TeleQuest Telemarketing Szolgáltató Kft-nek, amely cégben Czeglédyékkel egyidejűleg tulajdonos a Progrex Llc. is, amely egy Seychelles szigeteki offshore cég. Ismerve a baloldali pénzeltüntetési módszereket- gondoljunk csak Boldvai Lászlóra - nem lennénk meglepve, ha az offshore cég mögött is Czeglédy vagy más baloldali politikusok állnának, akik így akarnak eltüntetni egy kis "fekete pénzt" a hatóságok szeme elől.
Vágólapra másolva!

Czeglédy Csabáról és cégéről, a Humán Operator Zrt-ről illetve az azzal kapcsolatos botrányos visszaélésekről már sokat írtunk. Jelen állás szerint Czeglédy Csaba, Botka és Gyurcsány ügyvédje, az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt szombathelyi képviselője előzetes letartóztatásban van.

A gyanú szerint ugyanis Czeglédyék 2011 és 2016 között diákmunka közvetítéssel foglalkozó céghálózatot alakítottak ki. Céljuk pedig az volt, hogy a bűnszervezet élén álló és a Humán Operátor Zrt-hez köthető személyek, az azt követő szinten lévő közvetítő cégek, illetőleg a céghálózat alján levő és strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével elkerüljék a diákmunka-közvetítés után járó adók megfizetését.

A gyanú szerint az okozott kár 3 milliárd forint volt. Czeglédy Csaba és társai ellen a fentiek miatt bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás.

Pár napja írta meg az Origo azt is, hogy a fideszes Bóna Zoltán frakcióvezető-helyettes országgyűlési határozati javaslatot nyújtott be a Czeglédy ügyben károsult diákok kárrendezésével kapcsolatban. Bóna emellett szóba hozta azt is, hogy

Czeglédy Csaba Forrás: Szegedma.hu

Czeglédy cégének, a Humán Operátornak az érdekeltségi körében feltűnik egy olyan cég, amely a baloldal további sötét ügyeit rejtheti magában, ez pedig a TeleQuest Telemarketing Szolgáltató Kft.

A TeleQuest főtevékenységét tekintve „telefoninformáció", azaz Call center szolgáltatás nyújtásával foglalkozott a megrendelők számára. Magyarul telefonos reklámot folytatott annak, aki azt kérte.

Czeglédy cége, a Humán Operátor Zrt. jelenleg is 25 %-ban tulajdonos, a TeleQuestben, amely részesedés korábban 50 %-os is volt. A TeleQuest-ben kezdetektől fogva, - tehát Czeglédyékkel egyidejűleg - tulajdonos a Progrex Llc. is, amely egy Seychelles szigeteki offshore cég. Ez utóbbi korábban nem tudni pontosan, hogy milyen arányban volt, azonban jelenleg szintén 25 %-ban tulajdonos a cégben. Emellett két magánszemély is részes a cégben, Szatay István és felesége Szatayné Magyar Györgyi is.

Figyelemre méltó tény, hogy a Telequestben tulajdonostársként megjelent 2015. április 1-től a Publicus Kutató és Tanácsadó Intézet Kft, szintén 25 %-os arányban. A Publicus egy baloldali kutatóintézet, amelynek vezetője az a Pulai András, aki bár tagadja, azonban a tények azt mutatják, hogy még a DEMOS Intézet színeiben Gyurcsány Ferencnek segédkezett az újraválasztása során, számos busás megbízáson keresztül. A 888.hu pedig arról számolt be, hogy a DEMOS Alapítvány a Soros-féle Open Society-től is kapott 129 ezer dollárt még 2014-ben a „választók mobilizálására."

Tehát a tulajdonosok személye egyértelműen igazolja azt, hogy a TeleQuest esetében, egy abszolút baloldalhoz köthető cégről van szó.


Ami elgondolkodtató, hogy a TeleQuest árbevétele 2012-ben 256.328.000,-Ft, 2013-ban 224.044.000,-Ft volt, ami 2014-re 159 445.000,-Ft-ra, 2015-re pedig 7.503.000,-Ft-ra csökkent. Tehát ahogy szűkült Czeglédy mozgástere, úgy csökkent a Telequest árbevétele is. Ez persze lehet a véletlen műve is, mindenesetre érdekes tény.

A nagy kérdés nem is ez, hanem az, hogy ki állhat a TeleQuestben tulajdonos, Progrex Llc offshore cég mögött. Ez azért is kulcsfontosságú, hiszen mint tudjuk, a szoci körökben bevett szokás volt, hogy a gyanúsan szerzett vagyonokat adóparadicsomokba menekítsék, így tüntetve el azt a hatóságok elől.

Gondoljunk csak a nógrádi MSZP-s országgyűlési képviselőre, Boldvai Lászlóra, aki bele is bukott a felesége nevén levő svájci offshore számlákba. De arról is írtak a hírportálok, hogy Czeglédy Csaba egy osztrák bankban 10 millió forint értékben rejtegetett nyersaranyat. Tehát ő sem vetette meg a külföldi bankokat, ha egy kis fekete pénzt kellett eltüntetni.

Ismerve tehát Czeglédy módszereit, nem lennénk meglepődve azon sem, ha a Seychelles szigeteki offshore cég is az érdekeltségébe tartozna. Hiszen így könnyen előfordulhat az a helyzet, hogy Czeglédy kimentette a cégből befolyt jövedelmének egy jelentős részét az offshore számlára, eltéve azt szűkebb napokra.

És ha az ember tovább játszadozik a gondolattal, akár azt is elképzelhetőnek tarthatja, hogy Czeglédy kihasználva az így kialakított pénzügyi útvonalat, a Human Operator – és akár más baloldali - piszkos pénzek egy részét mentette ki, eltűntetve azt a világ szeme elől.

Ezek természetesen csak feltételezések, azonban a hasonló húzások sosem álltak távol a baloldali politikusoktól.

Mindenesetre még szövevényesebbé teszi az ügyet az a tény, hogy kiderült - amiről szintén beszámolt az Origo pár napja - hogy Gyurcsány cége, az Altus Zrt. több alkalommal adott kölcsönt, az előzetesben ülő Czeglédynek. Ráadásul az igazmondásáról nem túl híres Gyurcsányt újra hazugságon kaptuk, mivel a birtokunkba jutott információk szerint nem idén, hanem tavaly adott kölcsönt Czeglédynek és nem egyszer, hanem kétszer, ami Gyurcsány állításával szemben, nem baráti segítségnyújtás volt, mivel azt Czeglédy cége még 2016-ban kamatostul visszafizette.

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára, Czeglédy jótevői Forrás: MTI/Marjai János

Így felmerül a kérdés, hogy mi szükség volt a pénzmozgásra a két fél között, és elgondolkodtató az is, hogy Czeglédy - aki mint már megírtuk jól be volt kötve Botkához és Gyurcsányhoz is -, csak saját szakállára csinálta-e a Human Operator körüli bűnszervezetet.

Aggasztóvá teszi a történetet a fenti, szintén a Czeglédy és a Humán Operátor érdekeltségébe tartozó TeleQuest offshore érintettsége is. Hiszen így lehetőség nyílhatott a fekete pénzek külföldre csempészésére, amely pénzek, tekintettel Czeglédy „felsőbb kapcsolataira" lehet, hogy nem csak a saját, hanem elvtársai tulajdonát képezték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!