A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Teljes szétesés: kilép a Jobbikból a volt debreceni frakcióvezető

Ágoston Tibor; Jobbik
Vágólapra másolva!
Ki fog lépni a Jobbikból a debreceni önkormányzati képviselő, volt frakcióvezető, Ágoston Tibor, és függetlenként indul majd a választáson - értesült az Origo. Folytatódik tehát a Jobbik szétesése. Kerestük a helyi Jobbikot, és Ágoston Tibort is, de egyelőre nem válaszoltak a kérdéseinkre.
Vágólapra másolva!

Információink szerint kilép a Jobbikból a párt debreceni képviselője, Ágoston Tibor, és függetlenként politizál majd a jövőben. Ágoston egyébként a hónap közepén cigányozó megjegyzést tett a képviselőtestület ülésén, a "Rostás Winnetou Tehetséggondozóba" akart küldeni egy cigány fiatalt.

Ágoston Tibor Forrás: Pesti Srácok

Az Origo most úgy értesült, Ágoston Tibor kilép a teljesen összezavarodott, identitását teljesen elvesztő, baloldali fordulattal próbálkozó Jobbikból. Ágoston Tibor a Jobbik vezető debreceni személyisége volt, gyakorlatilag ő teremtette meg a helyi Jobbik identitását. A párttagság és a helyi választóik között is népszerű, úgy tudjuk, megdöbbenést keltett, hogy ki fog lépni.

Totális szétesés

A Jobbik 2010 előtti felemelkedésében jelentős szerepet vállaló Morvai Krisztina 10 év után szakított a Jobbikkal, mert Vona Gábor politikai helyezkedésének eredményeképp a Jobbik eltávolodott attól az értékrendtől, amely a számára továbbra is változatlan.

Az EP-képviselő bejelentésének hatására előtörtek az indulatok a párton belül, Dúró Dóra és a Jobbik elnökségében helyet foglaló Toroczkai László is szembement a Vona Gábor által diktált irányvonallal, és kiállt Morvai Krisztina mellett.

Dúró Dóra azt írta a Facebookon, szegényebb lenne a politika 2019 után Morvai Krisztina nélkül.
Hozzátette, bízik abban, hogy valahogy mégis sikerül neki meghatározó szerepet találni akár az EP-ben, akár másutt a közéletben. Nem engedhetjük el egymás kezét! – foglalt állást Dúró Dóra Morvai Krisztina mellett, a Jobbik ellen.

Korábban olyan is volt, hogy több tucat alapszervezet tiltakozott Vona Gábor politikája ellen.

Október 23-a után az 56-os hős, Pongrátz Gergely öccse írt felháborodott nyílt levelet, mert nem tudta elfogadni, hogy a Corvin közben tartott, a Jobbik által szervezett '56-os megemlékezésen Vona Gábor pártelnök a bátyja képe mellett tetszelgett beszéde közben.

Pongrátz András és Pongrátz Gergely ott volt a Jobbik alakuló ülésén.

- írta akkor Pongrátz András.

A Jobbikot a választói is otthagyják. Az október 23-i megemlékezésen csak lézengtek az emberek, majd amikor a párt "hatalmas" tüntetést hirdetett, mert az ÁSZ megbüntette őket Simicska tiltott pártfinanszírozása miatt, ezer embert sem tudtak elvinni a tüntetésre.

A Jobbikon belül egyre nagyobb a hatalmi harc, a frakción belül is egyre többen támadják Vonát. A Ripost írta meg, hogy az utóbbi időben több alapszervezetnél is komoly konfliktusok alakultak ki, hiszen meglehetősen sokan elégedetlenek a Vona-féle, baloldal felé közeledő politikával. A lap úgy tudja, hogy egyre több olyan feloszlatott alapszervezet és párttag van, akik már nyíltan Vona Gábor elmozdítására törekednek.

Most tovább folytatódik a párt szétesése.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!