A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Migrációkutató Intézet: Változik a széljárás az Európai Tanácsban

Röszke, Horgos, 2015.09.16.
Hungarian riot police stand move in with their water cannon as migrants attempt to break out from the no-man's land between the two countries at the Hungarian-Serbian border of Roszke station on September 16, 2015. Hungarian police fired tear gas and water cannon at several hundred migrants protesting at being unable to cross the border from Serbia and throwing missiles, AFP reporters said. AFP PHOTO / SANDOR GEMESI
Vágólapra másolva!
A Migrációkutató Intézet főigazgatója szerint "változik a széljárás" az Európai Tanácsban, ezt példázza a szervezet vezetője, Donald Tusk megnyilatkozása is, amelyben azt mondta, a menekültek európai uniós tagországok közötti elosztását szolgáló kvótarendszer nem érte el a célját, és a jövőben a tagállamok teljes egyetértésével kell dönteni az ügyben.
Vágólapra másolva!

Orbán Balázs az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában azt mondta, Donald Tusk feladata az, hogy a tagállamok között kompromisszumot találjon, a kétnapos uniós csúcstalálkozó előtti javaslata pedig azt mutatja, hogy nincs konszenzus az Európai Tanácsban a kérdésről.

Forrás: AFP/Sandor Gemesi

A szakértő szerint Donald Tusk nem távolítani, hanem közelíteni szeretné az álláspontokat, de a bizottság a felső határ nélküli kvótát tartalmazó javaslatával messzebbre vitte a megállapodást.
A kétnapos csúcstalálkozón Orbán Balázs szerint nem várható áttörés, de kezdik elfogadni a kelet-közép-európai álláspontot is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!