Újabb jobbikos demonstráció Vona Gábor politikája ellen

Vona Gábor
Ózd, 2018. március 24. A jobbik ózdi utcafórumának résztvevője köszönti Vona Gábor pártelnököt a városi piacon 2018. március 24-én. MTI Fotó: Vajda János
Vágólapra másolva!
A nemzeti radikálisok hétfő estére tüntetést szerveznek Csepelre, a Jobbik fővárosi kampányzárójának helyszínére – írja a Magyar Idők. A lapnak Bede Zsolt, a Vadhajtások Facebook-oldal szóvivője nyilatkozott. Szóba került Mirkóczki őszödi beszéde, a jelenlegi kormány és balliberális ellenzéke, valamint hogy szeretnének egy vitát Vona Gáborral. Itt találja az eseményt, forró lesz a hangulat Csepelen ma este. Főleg, hogy súlyos korrupciós botrány is terheli a párt életét.
Vágólapra másolva!

Mirkóczki Ádám őszödi beszéde felháborította a nemzeti radikálisokat, ezért hétfő estére tüntetést szerveznek a Jobbik ellen – mondta el a Magyar Időknek Bede Zsolt, a párt korábbi tagja. Miután kiszorult a Jobbikból, aktivizálta magát Vona politikája ellen, és a pártot elhagyó nemzeti radikálisok számára létrehozott Vadhajtások nevű Facebook csoport szóvivője lett.

– így szólt Mirkóczki önleleplező mondata, ami a radikálisokat megmozdulásra sarkallta. Bede elmondása szerint legtöbben kételkedtek Csurka István jóslatában, miszerint a Jobbik az MSZP és az SZDSZ fantomszervezete. Sokuk kétkedve fogadta ezt a kijelentést, de ahogy a Jobbik kezdett megváltozni egyre jobban érezték, hogy ez a párt már nem az, aminek lennie kellene. Úgy látja, hogy annak ellenére, hogy több, neves radikális személy is elmondta a véleményét a párttal kapcsolatban, a mai napig sokan hisznek a Jobbikban.

Mirkóczki Ádám kiborította a radikálisokat őszödi beszédével, szervezkedésbe kezdtek Forrás: MTI/Kovács Tamás

Mirkóczki őszödi beszéde mindent borított

Mirkóczki nyilatkozata után változott a helyzet, felébresztette az apátiában lévő radikálisokat. Közülük többen megkeresték Bedééket, akik érezve a dühöt, tüntetés mellett tették le a voksukat. Hozzátette ugyanakkor, hogy senki ne számítson erőszakra, mert azzal csak Vona Gábornak tennének szívességet. Elárulta, hogy fel fogják kérni a pártelnököt egy nyilvános vitára.

– tette fel a kérdést Bede Zsolt. A Vadhajtások szóvivője szerint a Jobbik szépen, szisztematikusan vedlett át, és árulta el a nemzeti radikálisokat.

Felemlegette a pártelnöknek a Spinozában tett látogatását és egyúttal arra emlékeztetett, hogy a Jobbik vezetői a 2006-os utcai harcok miatt, illetve a Magyar Gárda hathatós segítségével került be a parlamentbe.

Arra a kérdésre, hogy egy tüntetésen túl mit tehetnek a nemzeti radikálisok, Bede közölte, a Jobbik végképp eljátszotta a régi szimpatizánsok bizalmát. „Fontos leszögeznünk, hogy nem mi dobtuk el a pártot. A párt dobott el minket. Szépen leépítették a magunkfajtákat. Ma nincsen érdekképviselete a radikálisoknak" – hangsúlyozta Bede.

Radikális össztűz Vona Gábor és politikája ellen Forrás: MTI/Vajda János

A jelenlegi kormánynak maradnia kell, utána építkeznek a radikálisok

Szerinte a jelenlegi kormánynak maradnia kell, a radikálisok pedig elkezdhetnek építkezni április 8. után. A Fidesz kapcsán kiemelte, hogy a pártban több olyan dolgot is hangoztattak, amit ők már régóta mondtak.

Idesorolta Szijjártó Péter, külügyminiszter „karakán kiállását a gúnyhatáron kívül rekedtek ügyében, a határvédelem, az EU szkeptikusság, a Soros elleni harc, a magyar családok támogatása, hogy minél több gyereket vállaljanak."

A kormánypárttal szembeállította a balliberális oldalt, akik szerinte „idegen hatalmaknak játszanák ki az országot."

„Ugyanazok a figurák, akik diktatúrát csináltak 2006-ban. Ugyanoda jutnánk vissza, megspékelve a migránsokkal. Nem biztos, hogy túlélnénk. Én speciel nem szeretném, hogy a gyermekem ilyen országban éljen" – hangoztatta a Vadhajtások szóvivője. Úgy látja, hogy Vona Gábort percek alatt szétszednék az ellenzéki szövetségesei, akikkel most együttműködni készül.

Vona ellenzéke

A Jobbik elnökének hatalomvágya beteges Bede meglátása szerint. „Egy szélsőjobboldali párt ne akarjon kormányozni. Jusson be a Parlamentbe és a nemzeti ügyeket támogassa" – tette hozzá. Bede Zsolt kitért arra is, hogy a nemzeti radikálisokat, a Jobbikban csalódott embereknek létrehozott Vadhajtás oldalt pár napja a Facebook megszüntette. Ahogy fogalmazott, az oldalnak 9000 kedvelője volt, alkalmanként egymillió emberhez jutottak el, ők voltak Vona ellenzéke. Nem kevés iróniával hozzátette, hogy a Vadhajtások ismét létezik, ugyanis „a vadhajtásokat nem lehet lemetszeni” – mondta.

Korrupciós botrány

Nem csoda, hogy elégedetlenek Vonával, súlyos korrupciós ügy terheli a pártot jelenleg, a Kisgazdapárt elnökének is pénzt ígértek annak érdekében, hogy a párt visszaléptesse talpon maradt jelöltjeit. Az Origo többször foglalkozott az üggyel, általunk is bemutatott dokumentumok teljes mértékben alátámasztják a vádakat, az ügy

a rendszerváltás utáni legnagyobb vesztegetési botrány lehet.

A Merre tovább radikálisok második felvonásán Vonával vitáznának a radikálisok

Vona Gábor pártelnöknek és Szabó Gábor pártigazgatónak címzett nyílt levelet és felhívást tettek közzé a Jobbik irányváltásában és 180 fokos fordulatában óriásit csalódott radikálisok, akik arra szólítják fel az őket eláruló Vonát, hogy álljon ki velük vitázni április 4-én, a Merre tovább radikálisok című vitaest második felvonására – írja a Magyar Idők. Levelükben azt írják, Vona többször is sérelmezte, hogy a kormánypárti képviselők nem ülnek le vele vitázni, ezért remélik, a Jobbik nem utasítja vissza felkérésüket. A vitaest meghívott vendégei:

  • Szentmihályi Szabó Ilona,
  • Borbély Zsolt Attila
  • Gaudi Nagy Tamás
  • Gonda László
  • Lenhardt Balázs
  • Magyar Gábor
  • Mikus Márton István.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről