Elpusztult a Budakeszi Vadaspark népszerű mosómedvéje

Stikli mosómedve Budakeszi Vadaspark
Vágólapra másolva!
Elpusztult a Budakeszi Vadaspark közkedvelt mosómedvéje, Stikli. A jószág matuzsálemi kort ért meg, 17 évesen távozott az élők sorából.
Vágólapra másolva!

A népszerű mosómedve 11 évvel ezelőtt került a vadasparkba, és kifutótársával, Dagival töltötte legtöbb idejét. A két állat együtt pihent, napozott, valamint a kedvenc ételeiket fogyasztották: csirkehúst, szőlőt és főtt tojást – írja közleményében a vadaspark. Stiklit a park látogatói a látványetetések és állattréningek alkalmával is megfigyelhették, az állat képes volt pacsit adni, és hagyta magát simogatni is.

Stikli 17 éves volt Forrás: Origo

– Stiklin az öregedés jelei sajnos már tavaly kezdtek megmutatkozni. Ízületi problémái miatt szinte folyamatos állatorvosi kezelés alatt állt. Két és fél hete már annyira levert lett, hogy nem evett, alig mozgott, így

– mondta Jóba Katalin, a Budakeszi Vadaspark állatgondozója. Az ottani kezelések hatására jobban lett, de mikor visszakerült, már csak a kifutó belsejében tartózkodott, az állapota pedig múlt hét elejére súlyosbodott, alig tudott ébren lenni, pénteken pedig az örök vadászmezőkre távozott.

A mosómedvék átlagéletkora a vadonban nagyjából 5 év, az állatkertekben élő példányok azonban ennél sokkal hosszabb ideig is élhetnek. Az ismert legidősebb mosómedve 22 évesen távozott, így

a 17 évig élt Stikli megközelítette a korrekordot.

A közkedvelt jószág komoly űrt hagyott maga után, de a vadaspark szakemberei már keresik az új társat játszópajtásának, Daginak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!