Péntekig kell jelentkezni a középiskolai felvételire

felvételi educatio ponthatár jelentkezés Y vizsga Orosháza, 2015. január 17.
Diákok érkeznek a központi írásbeli felvételi vizsgára, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumba 2015. január 17-én. Ezen a
Orosháza, 2015. január 17. Diákok érkeznek a központi írásbeli felvételi vizsgára, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumba 2015. január 17-én. Ezen a napon 480 intézmény 499 vizsgahelyszínén tartják a középfokú iskolák központi írásbeli felvételi vizsgáit a 8 és a 6 évfolyamos gimnáziumokban, továbbá a 9. évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára. Orosházán 260 fiatal ír felvételit. MTI Fotó: Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Péntekig jelentkezhetnek a központi középiskolai írásbelire az általános iskolás diákok – közölte az Oktatási Hivatal. A kérelmet abba az iskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg akarják írni.
Vágólapra másolva!

A középfokú iskolák már korábban közzétették felvételi tájékoztatóikat, amelyekben meghatározták, milyen tanulmányi területeket indítanak a 2019/2020-as tanévben. Megjelölték azt is, hogy – az adott jogszabályi keretek között – milyen felvételi eljárással veszik majd fel a hozzájuk jelentkező tanulókat, és jelezték, ha a diákoknak központi írásbeli vizsgát kell tenniük.

Korábbi felvétel Forrás: MTI/Rosta Tibor

A felvételhez központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok kérhetnek, közülük 425 középiskola (64 százalék) írta elő egy vagy több feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi vizsgákon.

Ha egy tanuló úgy tervezi, hogy februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképpen részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon. Ezeknek az iskoláknak, illetve feladatellátási helyeknek az adatai, valamint a központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás további menetével kapcsolatos minden információ elérhető az Oktatás.hu honlapon.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről