A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Felfüggesztette Czeglédy Csaba (független) képviselőjelölt mentelmi jogát pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Az NVB határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye.
Vágólapra másolva!

Felfüggesztette Czeglédy Csaba (független) képviselőjelölt mentelmi jogát pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Az NVB határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye. Az ülésen 4-en szavaztak a felfüggesztésre, 2-en ellene.

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő az NVB ülése után a Pestisrácok tudósítása szerint azt mondta: két fontos tanulsága van az ügynek. Az egyik, hogy

az MSZP és a DK továbbra is falaz Czeglédynek, hiszen a mentelmi jog felfüggesztése ellen érvelt az MSZP-s delegált.

A másik tanulság, hogy az NVB a hatályos jogszabályok szerint járt el. A fideszes politikus rámutatott: ezek után a Csongrád Megyei Főügyészség kezdeményezheti a kényszerintézkedés elrendelését a bíróságnál, jelen esetben a Csongrád Megyei Törvényszéknél. Budai Gyula szerint egy ilyen tárgyi súlyú ügyben, egy több mint hatmilliárdos csalás esetén indokolt a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelése.

Czeglédy Csaba a mentelmi joga felfüggesztése utáni rögtönzött sajtótájékoztatóján a PestiSrácok.hu kérdésére azt mondta: a Kúriához fordul jogorvoslatért. Budai Gyula ennek kapcsán viszont azt hangsúlyozta: az NVB döntése jogerős, így

a Kúriához fordulás nem befolyásolja a kényszerintézkedés esetleges elrendelését.

Szombathelyen indul Czeglédy

Czeglédy Csaba Vas megye 1. számú egyéni választókerületében, Szombathelyen indul jelöltként, nyilvántartásba vétele csütörtökön vált jogerőssé. Mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész indítványozta az NVB-nél pénteken, mert a jelölt és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán.

Az NVB következetes gyakorlatát folytatva pénteki ülésén azért függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát, mert a büntetőeljárás tárgyát képező cselekmény az idei országgyűlési képviselő-választás kiírása előtt történt, és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!