Ma már teljesen más a helyzet, mint kilenc évvel ezelőtt

Vágólapra másolva!
Benedek Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi önkormányzati képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt munkájáról, arról, hogy mi mindent sikerült elvégeznie a kerületnek az elmúlt kilenc évben, de szóba került az is, hogy milyen beruházásokat indítanak el idén.
Vágólapra másolva!

Arra a felvetésre, hogy mit sikerült az elmúlt kilenc évben elérnie a kerületnek, mióta képviselőként is felel Erzsébetvárosért a politikus megjegyezte, borzasztó állapotokat találtak 2010-ben, még az sem volt biztos, hogy a dolgozók fizetését át tudják majd utalni, hiszen az önkormányzat akkoriban egy közel tízmilliárdos adósággal küszködött. Nehézségek árán tudta az új városvezetés konszolidálni a helyzetet, hiszen akkor még szó sem volt arról, hogy az állam átvállalja az önkormányzatok hiteleit, amiről később döntött a kormány.

Ma már teljesen más a helyzet, ezt a lakók is érzik, példaként hozta fel Benedek Zsolt a tisztaságot is, amire a város rengeteg pénzt költ el, külön figyelve Belső-Erzsébetvárosra, a bulinegyedre. Az ideérkező turisták túlnyomó többsége Airbnb lakást bérel egy-két éjszakára, ezzel a szálláshely-szolgáltatással kapcsolatban a politikus elmondta, decemberben fogadták el a képviselők az új építési szabályzatot, amelyik nem teszi könnyűvé az úgynevezett egyéb szálláshely-szolgáltatáslétesítését, másrészt pedig egy pluszköltséget is ró a szolgáltatókra, parkolóhely-megváltás címén.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!