A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Komplex légvédelmi rendszert fejleszt Magyarország

Tokió, légvédelem
A PAC-3 missile launcher is deployed on the grounds of the defence ministry in Tokyo on January 29, 2016. Japan had ordered on January 29 its military to be ready to destroy any missile fired by North Korea that threatens the country as concerns mount that Pyongyang is preparing a rocket launch. AFP PHOTO / JIJI PRESS JAPAN OUT / AFP / JIJI PRESS / JIJI PRESS
Vágólapra másolva!
A hazai légvédelmi rendszer fejlesztésével kapcsolatos beszerzések folyamatban vannak – közölte a Honvédelmi Minisztérium az Origóval annak kapcsán, hogy Benkő Tibor, honvédelmi miniszter korábban azt mondta, hogy a honvédség új légvédelmi rendszert szerezhet be.
Vágólapra másolva!

Benkő Tibor, honvédelmi miniszter a Karc FM-nek adott interjújában beszélt arról, hogy a haderő-modernizálási tervek szerint a közeljövőben új légvédelmi rendszert szerezhet be a honvédség. A miniszter azt is mondta, hogy egy teljes rendszer beszerzését tervezik, de a vezetési eszközökre már tavaly aláírtak egy szerződést.

Komplex légvédelmi rendszert épít Magyarország Forrás: AFP/Jiji Press

Magyarország szuverenitásának és biztonságának garantálásába a légtér védelme is beletartozik – közölte a Honvédelmi Minisztérium az Origo azon kérdésére, hogy mikorra várhatóak az újabb fejlesztések.

Ez nem csupán nemzeti feladat, de a NATO-szövetséget is erősítő képesség, hiszen a NATO képessége a tagországok képességein alapszik, és ez a légtér védelmére is igaz

- tették hozzá. A tárca és a Magyar Honvédség a képességfejlesztések során nem típusokban gondolkozik, hanem egy komplex rendszert fejleszt. A légvédelmi rendszer fejlesztése a haderőfejlesztés részét képezi. Közölték, hogy a beszerzéssel kapcsolatos előkészítő tárgyalások folyamatban vannak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!