A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Gyurcsány emberei egymást segítik a zuglói ügyekben

Karácsony Gergely Papp Imre Zugló
Papp Imre (balra) Karácson Gergely (jobbra)
Vágólapra másolva!
A botrányos zuglói parkolási szerződések felmondását blokkoló XIV. kerületi jegyző korábban Karácsony Gergellyel együtt hű kiszolgálója volt a Gyurcsány-kormányoknak, majd az MSZP-nek adott tanácsokat – számolt be a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Zuglónak milliárdos veszteséget okozó parkolási szerződések felmondását blokkoló kerületi jegyző, Papp Imre államtitkárként két Gyurcsány-kormányt is kiszolgált,

most pedig a szintén Gyurcsány-kormányt szolgáló Karácsony Gergely döntéseihez adja jegyzőként a jogi hátteret.

Az alkotmányjogász Papp Imre, mielőtt Zuglóban a törvényesség őreként lépett fel, 2002 és 2006 között az Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkára volt, majd 2006-2009 között az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakállamtitkáraként folytatta karrierjét. Az sem mellékes, hogy amikor a későbbi XIV. kerületi jegyző helyettes államtitkárából államtitkár lett 2006-ban,

2 074 468 forint szabadságmegváltást vett fel.

A baloldal 2010-es bukása után is jó kapcsolatban maradt Papp korábbi munkaadóival, a 168 óra cikke szerint az MSZP-frakció 2017-ben a képviselőcsoportok támogatásából hatmillió forintot juttatott Papp Imrének a Lex Alap Bt.-vel kötött tanácsadói szerződéssel. Papp cégének aktuálpolitikai és szociálpolitikai kérdésekben kellett tanácsokat adnia.

Papp Imre tavaly szeptember 11. óta tölti be a jegyzői posztot Zuglóban. Az MSZP által erőltetett parkolási szerződések kapcsán Papp azonnal szembeszállt a képviselő-testület döntésével; múlt heti jelentésében azt írta a zuglói lakosoknak napi egymillió forint veszteséget jelentő szerződésekről, hogy

a felmondásuk súlyos, kirívó nagyságrendű kártalanítási és kártérítési kötelezettséget jelent,

sőt közbeszerzési bírság megfizetését is eredményezheti.

A jegyző azt javasolta a képviselő-testületnek, hogy a két év alatt egymilliárd forint kárt okozó szerződések felmondásáról szóló javaslatot vonja vissza. A zuglói képviselő-testület többsége múlt héten fogadta el a Fidesz javaslatait, miszerint azonnali hatállyal mondják fel a botrányos parkolási szerződéseket, és a kerület lakosainak tegyék ingyenessé a parkolást a kerület egész területén.
A jegyző azonban egy nappal később törvényességi kifogást nyújtott be.

Papp Imre (balra), Karácsony Gergely (jobbra) Forrás: zuglo.hu

A Fidesz szerint Karácsony azért trükközik, hogy ne kelljen felmondani a parkolási szerződéseket, ami július 9-ig szól. Ez idő alatt viszont további 10 millió forint veszteség éri Zuglót.

Gyurcsány két embere nem véletlenül érti meg egymást

Zugló polgármestere, Karácsony Gergely, Papp Imréhez hasonlóan, maradéktalanul kiszolgálta a Gyurcsány-érát. Karácsony ugyanis 2006 és 2009 között a Miniszterelnöki Hivataltól több mint

21 millió forint értékben kapott megbízást, családi vállalkozásán, a Social Report Bt.-n keresztül.

Eközben Karácsony a Medián kutatási igazgatója is volt, amely cég szintén a Miniszterelnöki Hivataltól kapta a legtöbb megbízást, több mint hétszázmillió forintot.

Patkány helyett csótány

Karácsony Gergely ismét bohócot csinált magából, nem tudja megkülönböztetni a csótányt a patkánytól, a fővárosi önkormányzat közbeszerzési bizottságának ülésén ugyanis nem volt patkányirtással kapcsolatos napirend – nyilatkozta tegnap a testület alelnöke, Bácskai János (Fidesz-KDNP) IX. kerületi polgármester. Bácskai Karácsony azon felvetésére reagált, hogy Zugló polgármestere szerint, aki a bizottság tagjaként vett részt az ülésen, felvetette, hogy számára kiderült, hogy 2018 végétől kezdve gyakorlatilag senki nem ellenőrizte Budapest patkány- és csótánymentes állapotának fenntartását. A fővárosi bizottság alelnöke emlékeztetett arra is, hogy az országos tiszti főorvos arról adott a napokban tájékoztatást, hogy az intenzív patkányirtás a tervezett ütemben halad. Ami Karácsony csótányozását illeti, a főváros tájékoztatása szerint csak a saját intézményeikben foglalkoznak a kellemetlen rovarok irtásával, ezekről a helyekről panasz nem érkezett. A főváros szerint Karácsony a zuglói intézmények csótánymentességéért felel, ezenkívül önkormányzatának nincs feladata ezekkel a rovarokkal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!