Rálőttek egy házaspárra egy Vas megyei erdőben

Vágólapra másolva!
Előre kitervelt, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete és lőfegyverrel való visszaélés miatt emeltek vádat az ellen a férfi ellen, aki a Vas megyei erdőbe csalt egy agancsvásárlással foglalkozó embert, ahol többször rálőtt. 
Vágólapra másolva!

A vád szerint a férfi egy online piactéren

kispuskát és hangtompítót vásárolt, egy vadászboltban pedig távcsövet is vett a lőfegyverhez.

Kiszemelt áldozatát 2018 szeptemberében álnéven azzal hívta fel, hogy agancsot szeretne neki eladni. A támadó a megbeszélt, erdei találkozási hely közelében elrejtőzött,

és amikor áldozata kiszállt az autóból, leadott rá három célzott lövést.

A fejen, arcon és vállon eltalált férfi autóba ült, és úgy próbált meg elmenekülni a helyszínről, de a támadó, aki hallotta áldozata feleségének sikoltozását, az utastérre is leadott egy célzott lövést.

Az agancsvásárlással foglalkozó férfit végül súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.

Felesége megúszta, mivel a lövések zajára lecsúszott az ülésen. Bár egy lövedék a jobb első ülés fejtámláján is áthaladt, nem érte találat.

A Vas Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Ha a vádlott az előkészítő ülésen elismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, 12 év fegyházban letöltendő büntetés kiszabását kérik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!