Bácskai János: Egy zöld kerület a fővárosban

Vágólapra másolva!
Bácskai János, Ferencváros polgármestere, a Fidesz-KDNP pártszövetség polgármesterjelöltje beszélt a kerület értékeiről a Heti Tv Pirkadat című műsorában.
Vágólapra másolva!

A politikus elmondta, a kampány zajlik, benne a plakátháborúkkal, de mindezek hozzátartoznak ehhez az időszakhoz. A kihívók kapcsán arról beszélt Bácskai János, hogy az ellenzéki politikusok között lezajlott előválasztás arra mindenképpen jó volt, hogy jobban meg lehetett ismerni őket, a hozzáállásukat úgy jellemezte, hogy mintha a programjuk maga a cél is lenne, azaz elpusztítani a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, ám az igazi városépítő elképzelésekről kevesebbet lehetett hallani. Négy kihívója maradt végül a polgármesternek.

Ami Ferencvárost illeti, a politikus megjegyezte, a kerület nem csak a Fradi miatt zöld, hanem a választási programja és a városrehablitáció miatt is. Elég csak Középső-Ferencvárosra nézni, amelyik egyébként már kétszer is megkapta az ingatlanfejlesztők Oscar díját is, az elismerésről pedig azt mondta, ebben nagy szerepe volt a korábbi polgármesternek, Gegesy Ferencnek, sőt az utolsó tanácselnöknek is, aki egyébként már 32 évvel ezelőtt határozta el, az akkor 13 ezer alacsony komfortfokozatú lakásokkal kezdeni kell valamit.

Azért is különleges ez a feladat Ferencvárosban, mert a rehabilitáció megtartja a városszövetet, közben folyamatosan növekszik a zöldfelületek aránya, már közel 40 százalékkal. A teljes városrehabilitációs folyamat vége a jelenlegi ütemezés szerint még 15 évig tart, de a politikus szerint, amennyiben a magántőke beszáll a munkálatokba, ahogy ezt tették az elmúlt hat évben is, akkor akár 10 éven belül is be tudják fejezni az egészet.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről