A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A kormánypártok részéről már nagy erőfeszítésre van szükség

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Nemzetközi imareggeliről, de szóba került az Országgyűlés munkája is.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról, hogy ő maga is megjelent az erzsébetvárosi megemlékezésen, ahol 1956 hőseiről, a forradalomról is beszéltek, itt a kerület új polgármestere tartott egy emelkedett beszédet, így összességében elmondható, a hagyományosan a Rózsák terén tartott ünnepség méltó volt 1956-hoz, hiszen azt nem szabad elfelejteni – tette hozzá, az ország mostani szabadsága az egykori forradalmárok vérének és áldozatának is köszönhető.

Ugyanakkor az is igaz – fűzte hozzá Bajkai István, hogy ma, amikor nem kevésszer éri támadás az országot, persze elsősorban szavakban, akkor vannak, akik nem a hazájuk, hanem a támadók oldalára állnak, persze ilyenre a történelem során többször is volt példa. Mert vannak olyanok, akik különböző pártokban tevékenykedve éppen a vitákban Brüsszel oldalán vannak, ám róluk el lehet mondani, nem igazán képviselik a magyar nemzet érdekeit.

A képviselő is megjelent a Budapesten megrendezett Nemzetközi Imareggelin, ahol több mint húsz országból érkeztek politikusok, parlamenti képviselők, akik mindegyike szervez ilyen rendezvényeket a saját közösségeik részére, természetesen pártállástól függetlenül. A magyar Parlamentben is van már ennek hagyománya, a résztvevők szerint a mostani esemény is nagyon magas színvonalú és emelkedett volt, remek előadásokkal. Bajkai István szerint nem csak arra volt jó az imareggeli, hogy a jelenlevők hite megerősödött, de mellette sikerült felhívni a figyelmet arra is, hogy milyen nagy veszélyben van a kereszténység.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!