Elítélte a bíróság a darnózseli hentest, aki feldarabolhatta a feleségét

Darnózseli hentes
Győr, 2019. október 29. A felesége megölésével és feldarabolásával vádolt darnózseli hentes, N. János (k) büntetőperének tárgyalásán, az ügyben másodfokon eljáró Győri Ítélőtáblán 2019. október 29-én. A táblabíróság hét év börtönbüntetésre ítélte a testi sértés bűntettében bűnösnek talált férfit. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
A hentesként dolgozó N. János és a felesége között megromlott a viszony, annyira, hogy a nő el is költözött. A férfi ezért brutálisan meggyilkolta a feleségét, majd a húsfeldolgozójában eltüntette a holttestet. A férjet a Tatabányai Törvényszék már kétszer felmentette, mert nem volt ellene elegendő bizonyíték, most azonban a Győri Ítélőtábla testi sértés miatt 7 év börtönbüntetésre ítélte.
Vágólapra másolva!

A férfi és K. Judit házassága 2011-re teljesen megromlott. A nő el akart válni, 2012-ben el is költözött otthonról, mert N. János gyakran viselkedett vele erőszakosan.

Rengeteget vitatkoztak a vagyonuk elosztásán és azon is, hogy kinél helyezzék el a közös gyereküket.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A vád szerint a férfi 2014 májusában megvárta a nőt a mosonmagyaróvári munkahelye előtt, és megölte. A holttestet betette az autója csomagtartójába, majd hazament. Megvárta, hogy a gyerekük elaludjon, aztán a holttestet bevitte a házukban kialakított húsfeldolgozóba és feldarabolta.

A maradványokat elégette, a hamvakat pedig szétszórta a mezőn. A feldaraboláshoz használt eszközöket sósavval kezelte, hogy ne hagyjon maga után nyomot.

A bíróság először 2016 decemberében mentette fel a férfit, mert nem volt elég bizonyíték a gyilkosságra. N. János 29 hónapnyi előzetes letartóztatás után szabadlábra került. Ezután a Győri Ítélőtábla a felmentő ítéletet megalapozatlanság és az indoklás hiánya miatt visszavonta, és új eljárásra kötelezte a Tatabányai Törvényszéket. Idén márciusban a bíróság másodszor is felmentette a férfit, ismét arra hivatkozva, hogy nincs elég bizonyíték semmilyen gyilkosságra, így a férfi ellen sem.

Most a Győri Ítélőtábla testi sértésben mondta ki bűnösnek N. Jánost, és 7 év börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélőtábla a döntésével megváltoztatta a Tatabányai Törvényszék elsőfokú ítéletét, ami felmentette a férfit.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Kovács Tamás, a bírói tanács elnöke több mint másfél órás indoklásában elmondta, a bíróság helyt adott a Győri Fellebbviteli Főügyészség indítványának, hogy

gyilkosság helyett testi sértésre változtassa meg a minősítést, mert az előbbi nem bizonyítható, az utóbbi azonban igen.

Kiemelte, hogy ahhoz a bizonyítéksorhoz, amit az elsőfokú bíróság bizonyított és elfogadott, semmit sem tettek hozzá, és semmit sem vettek el belőle, a bizonyítékok illeszkednek egymáshoz. Hozzátette, hogy a Tatabányai Törvényszék eljárási hibát nem követett el, mulasztás nem történt.

A bíró kitért arra, hogy

N. János végig tagadta, hogy köze lenne felesége meggyilkolásához, a bizonyítás során azonban kiderült, hogy hazudott, amikor azt mondta, bizonyos időkben máshol tartózkodott.

Feltette a kérdést, hogy ha nem volt köze felesége meggyilkolásához, akkor miért követte el azokat a cselekményeket, amiket a bíróság bizonyítottnak tekint. Mindezek ellenére azonban a gyilkosságot nem lehet bizonyítani. Elmondta azt is, hogy azért kapott hét év büntetést N. János, mert bizonyított tettét próbaidő alatt követte el - korábban a Mosonmagyaróvári Járásbíróság könnyű testi sértés miatt ítélte el - így a halmazati szabályok szerint jártak el.

Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért nyújtott be fellebbezést, amiről a Kúria dönt majd.

Kovács Tamás tanácsa a tárgyalás végén elutasította az ügyész letartóztatási javaslatát. Arra hivatkoztak, hogy

a hét év letöltendő börtönbüntetésbe beleszámít az a 29 hónap, amit a férfi előzetes letartóztatásban töltött, így pedig a ténylegesen letöltendő szabadságvesztésének ideje öt év alá csökken,

és korábban mutatott magatartása sem indokolja letartóztatását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről