A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egy napig tudta tartani bojkottját Karácsony Gergely a Hír TV ellen, aztán feladta

Advent első vasárnapja 2019, Karácsony Gergely gyertyagyújtás
Vágólapra másolva!
Karácsony Gergely főpolgármester kedden saját maga törte meg az általa „nácimosdatással" vádolt Hír TV ellen hirdetett nyilatkozatstopot - írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

- törte meg a saját maga által a Hír TV ellen hétfőn meghirdetett nyilatkozatstopot Karácsony Gergely tegnap, amikor a hírcsatorna riporterének a kérdésére végül mégis válaszolt. A főpolgármester azért hirdetett kérészéletű bojkottot a Hír TV ellen, mert szerinte a televízió nem megfelelően tudósított a magyar és a német csapatok 1945-ös véres kitöréséről megemlékezőkről és az ellenük tiltakozókról.

Nem volt mindig ilyen finnyás Karácsony

Karácsony úgy fogalmazott: elfogadhatatlannak tartja a Hír TV neonácikat mosdató eljárását.

A Párbeszéd társelnöke az ellenzék közös főpolgármester-jelöltjeként nem volt mindig ennyire finnyás:

2019. október 2-án egy tüntetésen azt mondta, hogy „az újpesti jobbikos jelölt szemtanúja volt egy verekedésnek, és nem a résztvevője".

Karácsony Gergely hamar megtörte a bojkottját a Hír TV ellen Fotó: Koncz Márton - Origo

A főpolgármester arra reagált, hogy kiderült, az újpesti ellenzéki összefogás jelöltje az a Szabó Balázs, aki egy verekedésbe keveredett, ahol tunéziai állampolgárok voltak a sértettek.

A néhány napja megszületett bírói ítélet elmarasztalta Szabót rasszista indítékú erőszak bűntettében, és két év börtönre ítélte, amelynek végrehajtását öt évre felfüggesztette.

Szabó ellen folyik egy másik eljárás is, amelyben a vád szerint hátulról megrúgta és megütötte egy másik párt aktivistáját. A kettős beszéd kapcsán a Magyar Nemzet megkérdezte a főpolgármestert, aki úgy válaszolt: „A két ügyet nem lehet összemosni. Várjuk a Hír TV bocsánatkérését és a jogerős ítéletet a képviselő ügyében."

Nem ez az első eset, hogy a Jobbikot mentegeti Karácsony Gergely.

Karácsony folyamatosan mentegeti a Jobbikot

Egy évvel ezelőtt az ellenzéki politikus a Hír TV-ben azt mondta: nem tartja nácizmusnak a jobbikos Gyöngyösi Márton által kezdeményezett zsidólista felállítását. Akkor azt is elmondta, hogy nincs elvi problémája azzal, hogy a baloldal a szélsőjobbos párttal együttműködjön. Karácsony 2017 októberében azonban még úgy nyilatkozott, hogy a Párbeszéd a Jobbikon kívül mindenkivel tárgyal az összefogásról.

Utólag az sem zavarta Karácsonyt, hogy Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője 2015-ben beleköpött a holokauszt áldozatainak emlékére felállított vascipők egyikébe a Duna-parton.

Azzal is megbékélt, hogy a jelenlegi egri polgármester, Mirkóczki Ádám vitatta a haláltáborokban megölt zsidók számát, amelyre jobbikos munkatársa azt írta: „Ne tagadd a holokausztot! Inkább támogasd!"

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!