Bajkai István: A fenntartók felelőssége a vírus elleni küzdelem

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában az idősotthonokban történt tragikus járványügyi esetekről beszélt, kiemelve a fenntartó felelősségét, de mellette szóba került a parlamenti munka.
Vágólapra másolva!

A politikus a fővárosi és vidéki idősotthonokban megjelenő koronavírus kapcsán arról beszélt, ezekben az otthonokban olyan emberek élnek, akik koruknál, egészségi állapotuknál fogva fokozottabban vannak kitéve a veszélynek, meg amiatt is, hogy viszonylag sokan élnek együtt egy szűkebb térben. Mindezek a történetek a világ szinte minden pontján tapasztalhatók, ezek az esetek is a fenntartók felelősségét hangoztatják. A két budapesti esetnél így a Fővárosi Önkormányzat az, amelyiknek kötelessége meghozni a megfelelő védőintézkedéseket.

A képviselő szerint ez az a hiányosság, ami felróható a jelenlegi fővárosi vezetésnek, hogy nem vettek tudomást arról, hogy ezek a helyek fokozottan vannak kitéve a veszélynek és ez emberéletekbe került. Persze az is igaz, hogy a helyzet megfelelő kezelése komoly logisztikát igényel, de mindez akkor is a fenntartó dolga, felelőssége. Bajkai István példaként hozta fel a kormány által kihirdetett kijárási korlátozást, kiemelve, hogy ez persze nem könnyű, de muszáj volt meghozni, ám ezt kellett volna, kellene alkalmazni másutt is, mint példának okáért ezekben az otthonokban.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!