Joggal várja el mindenki Karácsony Gergelytől, hogy cselekedjen végre

SZIJJÁRTÓ Péter; DÖMÖTÖR Csaba
Budapest, 2020. április 14. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára beszélget az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. április 14-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Dömötör Csaba keddi, parlamenti felszólalásában arra kérte Karácsony Gergelyt, ne bújjon Facebook-posztok mögé, ne mutogasson másokra, hanem éljen a választóktól kapott felelősségével. Többek között a Pesti úti idősotthon ügye volt a téma az Országgyűlésben.
Vágólapra másolva!

Kocsis-Cake Olivio, párbeszédes képviselő hétfői parlamenti felszólalásában párttársa, Karácsony Gergely főpolgármester védelme érdekében szóba hozta a Pesti úti idősotthon ügyét.

Karácsony ne bújjon PR-akciók mögé!

Szavaira Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára reagált, kifogásolva, hogy a főváros tétlen. "A szóban forgó otthon azért került a figyelem középpontjába, mert nagy-nagy kérdőjelek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a főváros mindent megtette-e az otthon és az ott lakók védelme érdekében" - figyelmeztetett Dömötör, hozzátéve, hogy jelenleg is zajlik egy vizsgálat azzal kapcsolatban, hogy folyamatos volt-e a szakorvosi ellátás az elmúlt időszakban, vagy sem. Az államtitkár válaszában arról is beszélt, hogy a városháza részéről "megy az ujjal mutogatás" a kormány irányába. "Ez azért szomorú, mert joggal várja el mindenki Karácsony Gergelytől, hogy vegye fel a cselekvés gúnyáját, és tegyen meg mindent a fővárosi intézmények védelme érdekében" - vágott vissza a kormánypárti politikus, aki

arra kérte Karácsonyt, hogy ne bújjon Facebook-posztok mögé, ne mutogasson másokra, hanem éljen a választóktól kapott felelősséggel.

"Ezt a felhatalmazást nem felelősséghárító PR-akciókra kapta, hanem arra, hogy cselekedjen, ha kell, vezessen. Ha válsághelyzet van, akkor ez kétszeresen igaz" - tette hozzá Dömötör, aki megismételte, hogy ahogy eddig is, a kormány meg fog adni minden segítséget a járvány elleni küzdelemhez a fővárosnak.

Ég és föld a különbség

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció képviselője felszólalásában hevesen támadta a kormányt a válságkezelő lépései miatt. "Az Önök számonkérése azért is furcsa, mert van egy konkrét tapasztalatunk azzal kapcsolatban, hogy Önök hogyan kezeltek egy válságot. Elbocsátások, adósságfelhalmozás, és az egész ország tálcán való felkínálása az IMF-nek" - szúrt oda Gyurcsányéknak Dömötör, aki szerint "az IMF várja most is a lehetőséget", de - mint mondta - ezzel nem kívánnak élni, hiszen megérte a "saját utunkat járni". Az államtitkár azt kérte az ellenzéki képviselőktől, hogy amikor összehasonlítják a 2008-as és a mostani válságkezelést, akkor a napokban bemutatott akciótervet "saját, tragikus válságkezelési politikájukhoz mérjék". Látni fogják, hogy ég és föld a különbség a kettő között" - összegzett a fideszes politikus.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!