Megmentették a bedrogozott férfitől a csecsemőt a pesti rendőrök, aztán el is látták

kislány, kisbaba, rendőrség
Vágólapra másolva!
A rendőröket húsvét hétfőn hívták azzal, hogy Budapesten, a belvárosban egy ház erkélyén egy férfi zavartan viselkedik. Öngyilkossággal fenyegetőzött és a kezében egy csecsemő volt. A kisbabát a rendőrök mentették meg, aztán még me is etették aztán tisztaba rakták.
Vágólapra másolva!

Két rendőr, Gyalai Norbert Joakim és Abai László rádión hallotta a riasztást, és azonnal a megadott címre mentek.
Amikor a rendőrök a helyszínre értek, azt látták, hogy

egy félmeztelen férfi egy babakocsit tologat egy negyedik emeleti lakás erkélyén, miközben kiabál, a kisbaba pedig hangosan sír.

A férfi, amikor meglátta a rendőröket, a csecsemővel együtt bezárkózott a lakásába. A rendőröknek a gondnok segített, aki beengedte őket a lakásba.

Forrás: police.hu

A körzeti megbízottak azt látták a lakásban, hogy a férfi önkívületi állapotban van és szorítja magához a kislányt. A két rendőrnek sikerült rávenni az apát, hogy a picit tegye bele a babakocsiba. Közben a helyszínre érkezett két járőr is, akik megbilincselték a férfit és előállították.

Az elsőként megérkező rendőrök ezután ellátták a csecsemőt, megetették, megitatták és tisztába tették, majd átadták a mentőknek, akik a gyereket megfigyelésre a Heim Pál Gyermekkórházba vitték.

kislány, kisbaba, rendőrség Forrás: Origo


Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a 34 éves férfi vigyázott az 5 hónapos kislányára és a 2 éves testvérére, akit a szomszédoknál találtak meg a rendőrök, ugyanis a kisfiú egyedül mászkált az udvaron, ezért a szomszédok bevitték magukhoz. A rendőrök a 2 éves kisfiút átadták az édesanyjának.

A nyomozás adatai szerint, amíg a gyerekek édesanyja dolgozott, a 34 éves élettársára bízta a gyerekeket, aki miután kábítószerezett, nem törődött a kicsikkel,

sem enni, sem inni nem adott nekik.

A nyomozók a lakásban kábítószert és fecskendőket is találtak.

Forrás: Police.hu

Példamutató, emberséges helytállásukért dr. Terdik Tamás Budapest rendőrfőkapitánya dicséretben és jutalomban részesítette a csecsemőt megmentő és ellátó rendőröket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!