A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNJózsa Levente
10:10TekvondoYushuai Liang-Levente Jozsa
HUNMagyarország
11:20Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-négyes elődöntő 2
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
NyílNyíl

Orbán Viktor: A munkahelyteremtést kell szolgálnia a költségvetésnek

Vágólapra másolva!
A Pénzügyminisztérium (PM) és a tárcához tartozó háttérintézmények vezetőivel egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök hétfő reggel az idei és a jövő évi költségvetésről, valamint a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtásáról - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor a PM épületében tartott megbeszélésen elmondta: Magyarországon a válságkezelésben felhasznált eszközök súlypontja továbbra is a munkahelyteremtésen van. Megismételte: amennyi munkahely a koronavírus miatt megszűnik, a kormány annyi újat fog létrehozni.

- sorolta az értekezleten a miniszterelnök.

A 2021-es költségvetés tervezési köriratában olvasni lehetett arról, hogy Magyarország 2010 óta elért eredményei és uniós átlag feletti teljesítménye ugyan biztos alapot teremtenek a koronavírus világjárvány okozta kihívások kezelésére és a negatív hatások enyhítésére, a hátrányos következmények azonban így is számottevőek. Ezek kihatással lesznek a következő évek gazdasági-társadalmi folyamataira - írja a Magyar Nemzet.

A magyar gazdaságpolitika elsődleges célját úgy is össze lehet foglalni, hogy meg kell védeni az eddig elért eredményeket. Ezt üzeni a kormány az Európai Bizottsághoz minap eljuttatott konvergenciaprogramban is.

A Pénzügyminisztérium felhívta a figyelmet arra is, hogy

az elmúlt évek gazdaságpolitikájának köszönhetően a járvány egy ellenálló, kiegyensúlyozott szerkezetű gazdaságot ért márciusban.

Jó bázisról lehet újraindítani a gazdaság motorjait. Ezt segíti a gazdaságvédelmi akcióterv is, amelynek nagysága a Magyar Nemzeti Bank lépéseivel együtt a GDP mintegy 20 százalékát teszi ki.

Az intézkedések a várakozások szerint a gazdaság idei évi teljesítményét 3,7 százalékponttal, a jövő évit pedig 4,3 százalékponttal javítják.

Az idei konvergenciaprogram szerint ebben az évben 7 százalékponttal lesz alacsonyabb a GDP növekedése a 2019-es programban foglaltakhoz képest. A jövő évben azonban már 4,8 százalékos növekedés várható. A munkanélküliségi rátát a tavalyi 3,4 százalékot követően az idén 5,6 százalékra becsülik, míg 2021-ben 4,3 százalékra várják.

Az Országgyűlés idén is a nyári szünetét megelőzően tárgyalja a költségvetést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!