A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNJózsa Levente
10:10TekvondoYushuai Liang-Levente Jozsa
HUNMagyarország
11:20Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-négyes elődöntő 2
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
NyílNyíl

Mégis jön Európába az Apple mesterséges intelligenciája?

apple macbook laptop notebook számítógép home office böngészés irodai munka
Fotó: Persnickety Prints / Unsplash
Vágólapra másolva!
A gyártó EU-ban eladott számítógépein is elérhetővé válhat az Apple Intelligence. Eszerint már nem akarja büntetni Európát az Apple.
Vágólapra másolva!

Nem tette boldoggá a mesterséges intelligenciás funkcióinak bemutatásakor az európai ügyfeleit az Apple, röviddel az Apple Intelligence leleplezését követően tisztázta, hogy az EU digitális piacokról szóló jogszabálya (DMA) miatt az idén ősszel érkező operációs rendszereinek legnagyobb újdonsága nem lesz elérhető a blokk tagországaiban.

Apple WWDC 2024 bejelentés
Érkezik az Apple mesterséges intelligenciája az európai asztali gépekbe is.

Azóta annyi változás történt a tervekben, hogy az iOS 18.0, az iPadOS 18.0, továbbá a macOS Sequoia 15.0 mégsem tartalmazzák majd az Apple Intelligence funkciókat, helyette a rendszerekhez pár héttel később befutó első nagyobb frissítésben fognak debütálni. A héten elérhetővé is váltak ezeknek a frissítéseknek az első béta verziói a fejlesztők számára, a változtatási megjegyzéseiket összehasonlítva pedig felmerült, hogy a Mac számítógépeken talán mégis elérhetővé válhatnak az MI-funkciók az európaiak számára.

Az iOS 18.1 frissítés Apple Intelligence-szel foglalkozó részében azt írja az Apple, hogy az MI-funkciók az EU-ban és Kínában jelenleg nem érhetőek el, ezzel szemben a macOS Sequoia 15.1 esetében már csak Kínára vonatkozik ugyanez a limitáció.

A két frissítés kiadási megjegyzései közti különbség akár tévedésnek is bizonyulhat, de az iPhone és iPad termékektől eltérően a Mac számítógépekre nem vonatkoznak ugyanolyan szigorúan a DMA szabályai, hiszen a kicsi piaci részesedésük miatt a rajtuk futó macOS nem lett „kapuőrnek” nyilvánítva.

Hírünk írásáig az Apple nem volt hajlandó tiszta vizet önteni a pohárba, de reálisan elképzelhető, hogy a Mac számítógépeken mégis csak elérhető lesz az Apple Intelligence az európai ügyfelek számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!