Kásler Miklós: A járvány elleni további sikeres védekezést segíti a Nemzeti Konzultáció

KÁSLER Miklós
Budapest, 2019. december 6. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszédet mond az új CT-készülék átadásán a budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben (GOKI) 2019. december 6-án. A 400 millió forintos eszközt az Egészséges Budapest Program keretéből finanszírozták. Az országos intézet unikális Európa-szerte, hiszen egy helyen végzik a kardiológiai gyermek- és felnőttellátás teljes spektrumát. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány veszélye nem szűnt meg, de Magyarország felkészült az újabb megbetegedésekre és a betegek ellátására - mondta Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Kásler Miklós hozzátette, hogy folyamatosan érkeznek hírek a vírus újbóli megjelenéséről olyan helyekről, ahol már a járvány első hulláma véget ért, így elmondható, hogy "erősen hullámzik a megbetegedések száma a világban".

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Forrás: MTI/Soós Lajos

A miniszter elmondta, az, hogy Magyarország jól vészelte át a koronavírus-járvány első hullámát, a gyors és hatékony kormányzati beavatkozásnak, illetve a lakosság fegyelmezettségének, "példaértékű magatartásának" volt köszönhető. Továbbá kiemelte, annak érdekében, hogy a járvány elleni védekezés még hatékonyabb lehessen, a kormány újabb Nemzeti Konzultációt indított, amelynek több kérdése is foglalkozik ezzel a témával.

Kásler Miklós sajtótájékoztatóján kitért arra is, hogy

az egészségügyi ellátás június 15-étől teljes kapacitással működik,

azzal a feltétellel, hogy a koronavírus-fertőzöttek ápolására korábban elkülönített ágyak 20 százalékát továbbra is e betegek ellátására kell fenntartani. Hozzátette, ugyanakkor ahhoz, hogy a járvány alatt elmaradt vizsgálatokat, beavatkozásokat be lehessen hozni, minimum két hónapra van szükség.

A miniszter kijelentette, hogy

az egészségügyi várólisták nem hosszabbak, mint március elején voltak.

Ezenfelül megjegyezte, hogy a járóbeteg-szakrendeléseknél eltörölt ellátási időkorlát is felgyorsítja az elmaradt beavatkozások elvégzését.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!