A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Demeter Szilárd: Amerikában és a Fejlettnyugaton most éppen faji alapú osztályharcot vívnak

DEMETER Szilárd
Demeter Szilárd, író, filozófus, politikai elemző, publicista, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója.
Vágólapra másolva!
Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója a Pesti Hírlap hétvégi számában megjelent írásában az Egyesült Államokban, illetve - onnan továbbgyűrűzve - a Nyugat-Európában is megjelent radikális baloldali anarchiáról ír. Szerinte már számtalanszor bebizonyosodott, hogy a társadalommérnökösködésnek rossz vége lesz, jelenleg faji alapú osztályharc tanúi vagyunk, és hogy a "píszínek" megfelelő gondolatőrségnek milyen következményei lehetnek. Demeter Szilárd a publicisztikát a Facebookon osztotta meg.
Vágólapra másolva!

Amint azt az elmúlt hetekben látni lehet a tudósításokból, egy szerencsétlen rendőri intézkedés okozta haláleset zavargásokat, gyújtogatásokat robbantott ki az Egyesült Államokban, majd ez Nyugat-Európában is megjelent. Politikusok a saját városuk rendőrségeit akarják megszüntetni, vagy jobb esetben pénzt elvonni tőlük, miközben már városrészeket foglaltak el a baloldali radikálisok és anarchisták.

Demeter Szilárd szerint az egyenjogúsítás nevében akarják kukázni a nyugati kultúrát, több mint száz éve meg akarják változtatni a világot, de az ilyen irányú céloknak sosem lett jó vége.

- írja. Úgy folytatja, hogy az amerikai őrülettől nem állunk messze, főleg hogy "Magyarországon is összebútorozott a szélsőbal a liberálisokkal és a szélsőjobbal". Azt a vádat pedig, hogy a magyarok rasszisták, az emberi jogi szervezetek már évtizedek óta építik.

Demeter Szilárd azt írja:

Az ember csak nézi, és nem hisz a szemének.

Az emberi természet tényleg nem változik. Ebből következően

vonja le a következtetést a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója.

A teljes publicisztika itt olvasható:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!