Nincs hiteles politikus a baloldalon

Címlap
Vágólapra másolva!
A MSZP újabb videóbotránya kapcsán a párt tagjai egymásra mutogatnak, hárítják a felelőséget és folyamatos magyarázkodásra kényszerülnek. A tengerentúlon pedig George Floyd halálát követően zavargások törtek ki, amik már Európát is elérték. A hírek arról viszont nem szóltak, hogy egy séta is volt, amely az abortált magzatok életére hívja fel a figyelmet. Baloldali kettős mérce van az életvédelem kapcsán, avagy nem minden élet számít egyformán? – ez volt a témája a pénteki Címlapnak a Hír TV-n, melynek vendége volt: Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője, Halkó Petra, a Századvég Alapítvány nemzetközi elemzője és az Origo munkatársa, Kroó Zita.
Vágólapra másolva!

A 2013-as bajai videóhamisítás után az MSZP nemrég egy újabb felvétellel állt elő, amiben a magát mentőtisztnek kiadó nőről kiderült, hogy nem szerepel az egészségügyi szakdolgozók névsorában, a mentőszolgálatok nem ismerik. A párt gyorsan le is törölte a videót a közösségi oldaláról, és azóta heves magyarázkodásba kezdett, az Emberi Erőforrások Minisztériuma viszont rémhírterjesztés miatt feljelentést tett.

– mondta Kroó Zita, aki szerint a baloldalon, úgy tűnik, mindent meg lehet tenni. Úgy fogalmazott: a szocialisták lebuktak, nagyon kellemetlen az ügy, és a magyarázkodásuk pedig még inkább az. A párt politikája mára már csak a magyarázkodásról szól.

Forrás: Origo

A Századvég Alapítvány nemzetközi elemzője szerint pedig az ellenzék minden eszközt megragad ahhoz, hogy megpróbálják lejáratni az Orbán-kormányt. Halkó Petra hozzátette:

Zavargások Amerikában

George Floyd halálát követően zavargások törtek ki Amerikában, majd később más országokban is. Párkányi Eszter szerint nincs bizonyíték a rasszizmusra, a rendőri intézkedés során sem utalt erre semmi.

– mondta Halkó Petra, hozzátéve: hogy ez az egész ügy egy politikai termékké nőtte ki magát.
Párkányi Eszter ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy azok az emberek, akik most Floyd miatt utcára mennek, álljanak ki akkor is az emberi életekért, amikor magzatelhajtásról van szó. Amerikában ugyanis a legtöbb abortuszt afroamerikai nők végeztetik el magukon. Magyarországon is volt ezzel kapcsolatban egy rendezvény, a Séta az Életért felvonulása, ami az abortált magzatokra hívja fel a figyelmet. Az abortuszok száma ugyanakkor 2010-hez képest több mint 36 százalékkal csökkent, erről azonban nem sok szó esik a baloldalon. Az Origo munkatársa szerint azért nem, mert ez a kormányra nézve pozitív. Kroó Zita hozzátette: az ellenzéki narratíva az, hogy mindenki legyen nacionalista, de mi magyarok ne, ezért hallgatnak arról is, hogy több magyar gyerek születik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről