A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Szijjártó Péter: A járvány újabb veszélyforrást jelent a migráció szempontjából

SZIJJÁRTÓ Péter; HRISZTODULIDESZ, Nikosz
Nicosia, 2020. június 26. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) és Nikosz Hrisztodulidesz cirpusi külügyminiszter megbeszélést folytat Nicosiában 2020. június 26-án. MTI/EPA/Katia Hrisztodulu
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány nyomán újabb migrációs hullámok indulhatnak meg Európa irányába, ezt meg kell előzni, az illegális bevándorlás ugyanis a biztonsági mellett most súlyos egészségügyi és gazdasági kockázatokat is jelent - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a ciprusi kollégájával pénteken közösen tartott nicosiai sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter közölte, hogy Nikosz Hrisztodulidesszel egyetértettek abban, hogy

közös érdek a szigorú határellenőrzés az Európai Unió külső határain.

Leszögezte azt is, hogy határozottan fel kell lépni az embercsempész-hálózatokkal, illetve a velük együttműködő civil szervezetekkel szemben.

Szijjártó Péter és Nikosz Hrisztodulidesz ciprusi külügyminiszter megbeszélést folytat Nicosiában 2020. június 26-án Forrás: MTI/EPA/Katia Hrisztodulu

A politikus elmondta, hogy a következő hetekben napirenden lesz az Európai Unió és az afrikai, karibi és csendes-óceáni országok között létrejött, és 2020 urán meghosszabbítani kívánt cotonoui megállapodás újratárgyalása.

- jelentette ki, hozzátéve, hogy az elkövetkező időszakban "kőkemény vitákra" készül az ügyben.

Aláhúzta, hogy a koronavírus miatt az utóbbi hónapokban milliók veszítették el munkájukat Európában, rajtuk kell segíteni, az újabb bevándorlók érkezése felborítaná a munkaerőpiaci folyamatokat, ami ellentétes az európai emberek érdekeivel.

Szijjártó Péter délelőtt megbeszélést folytatott Nikosz Anasztasziadisz ciprusi elnökkel is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!