A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Augusztus 21.: Karácsony kezdhetné is a Lánchíd-felújítást

Vágólapra másolva!
Egy emberként lélegezhetett fel tegnap a Budapesti Városháza mind a 45 tanácsadója, az öt főpolgármester-helyettes és Karácsony Gergely főpolgármester. Ugyanis elmarad az augusztus 20-i tűzijáték Budapesten.
Vágólapra másolva!

Nem veszélyeztetik tehát azok a fránya tűzijáték-rakéták sem a hidat - mintha eddig veszélyeztették volna -, így tehát minden adott, hogy augusztus 21-én el is kezdődjön a Lánchíd felújítása, legalább a pályázatot kiírhatnák végre.

Persze, nem fogják.

Karácsony minden politikai tehetségét latba vetve eddig arra is képes volt, hogy a tűzijáték-rakéták sistergésével is bizonyítsa, a kormányzat a felújítás kerékkötője, sőt az égen fagyi alakot formázó petárdák tovább veszélyeztetik a műemlék állapotát. Persze, e gondosan kiérlelt gondolatfüzér csak ott bicsaklik meg, hogy a tűzijáték idején nem a hidat lövik a rakétákkal, hanem a hídról lövik ki a rakétákat, de ez mindegy is.

Karácsonynak az is fáj, hogy a kormány csupán ugyanannyit, hatmilliárdot adna a projektre, mint egykor Tarlósnak ígért, nem tizenvalahányat, ahogy azt KariGeri álmaiban elképzelte.

A városházán tehát Gulyás Gergely kormányinfón bejelentett ünneplés-törlése után bizonyosan nagy lett a sürgés-forgás, a magában egy kis Széchenyit felfedező Karácsony tüstént ki is adta a jelszót: Lánchídra fel!

Természetesen ez csak annyit jelent, hogy újabb kifogást kell majd találni arra, hogy miért nem kezdődik a kivitelezés. Ne legyen kétségünk, lesz majd újabb érv a tökölésre.

És még ők akarnak egy egész országot kormányozni, miközben egy budapesti hidat sem tudnak felújítani!

Pindroch Tamás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!