Kocsis Máté: A baloldal a parlamentben akar cirkuszolni a brüsszeli veresége után

Vágólapra másolva!
A Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldal az uniós költségvetési tárgyalásokból sem tanult semmit.
Vágólapra másolva!

"Miután hazugságokat terjesztettek Magyarországról, és azt akarták, hogy hazánk rosszabbul járjon, most a magyar parlamentet próbálják cirkusszá változtatni" - írta a politikus, hozzátéve, ebben a kormánypártok nem vesznek részt.

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, a miniszterelnök az öt tárgyalási nap alatt 3 milliárd euróval többet szerzett az országnak annál, mint ami a korábbi, igazságtalan javaslatban szerepelt, és visszaverte azt a zsarolási kísérletet, hogy a pénz felhasználását elfogult politikai feltételekhez kössék.
Kocsis Máté leszögezte, ez siker minden magyar számára. "A hazai baloldal ezt viselje el, hagyjon fel a Magyarország ellen folytatott politikával, és ne cirkuszoljon" - fűzte hozzá.

A baloldal a parlamentben akar cirkuszolni a brüsszeli veresége után - fogalmazott pénteki közleményében a Fidesz frakcióvezetője.

Dömötör Csaba: Nem veszünk részt a baloldal színjátékában

A kormány nem vesz részt a baloldali pártok által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen a brüsszeli költségvetési megállapodással kapcsolatban - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Kifejtette, a kabinet korábban már részletes tájékoztatást adott arról, hogy a miniszterelnök hárommilliárd euró, azaz ezermilliárd forintos nagyságrendű plusz támogatást harcolt ki Magyarország számára. "Emellett sikerült megakadályozni, hogy egy politikai zsarolási lehetőséget biztosító eljárást vezessenek be az uniós forrásokkal kapcsolatban" - tette hozzá.

Az államtitkár aláhúzta, továbbra is küzdenek azért, hogy

az átláthatatlanul működő, az egyes tagországok politikai életébe mindenféle demokratikus felhatalmazás nélkül beavatkozó aktivistacsoportok ne kaphassanak támogatást az uniós költségvetésből.

"Sajnáljuk, és végtelenül szomorúnak találjuk, hogy a baloldali ellenzéki pártok a költségvetési vita során mindvégig az ország érdekei ellen politizáltak, és ugyanolyan lejárató kampányt folytattak, mint a járvány elleni védekezés legnehezebb heteiben" - fogalmazott Dömötör Csaba, majd hozzátette, "már csak ezért sem tartjuk indokoltnak, hogy az általuk kezdeményezett parlamenti színjátékban részt vegyünk".

Magyar győzelem a csúcson

Azért is érthetetlen a baloldal kezdeményezése, mert az uniós csúcs szép magyar sikerrel zárult. Orbán Viktor miniszterelnök ugyanis gyakorlatilag mindent keresztülvitt, amire korábban az Országgyűlés mandátumot adott neki. Az Origo írta meg elsőként, hogy többek között sikerült elérni, hogy

  1. a Magyarországnak járó forrásokat ne kössék politikai feltételekhez, ellenőrzésekhez, csak és kizárólag financiális ellenőrzésre kerülhessen sor az uniós pénzek kapcsán;
  2. Magyarország a tervezettnél hárommilliárd euróval többet kapjon;
  3. Angela Merkel német kancellár megígérte, hogy év végéig lezárják a Magyarország elleni, 7-es cikkely szerinti eljárást.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!