A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettesének a társaságában jelentkezett be a főváros melletti Pátyról, ahol a kormány versenyképesség-növelő támogatási programjának köszönhetően épül egy lézervágó üzem.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt 10 év eredményeinek köszönhető, hogy a válság sem tette tönkre a fejlődés lehetőségét. Magyarországnak nem lehet szerényebb célja, mint az erősödés és az, hogy erősítse az itteni vállalatokat is – mondta Szentkirályi Alexandra.

Petti Csaba, az INDUPRO Kft. tulajdonosa közölte, hogy régóta tervezik már az üzem építését, de a beruházásra félretett tartalékukat a járványhelyzet miatt nem merték felhasználni, hanem inkább arra különítették el, hogy meg tudják tartani a munkásaikat.

– fűzte hozzá Petti Csaba.

Magyar Levente miniszterhelyettes felhívta rá a figyelmet, hogy Magyarország a legsikeresebb államok között van a járvány egészségügyi vonzatainak a kezelése területén,

most pedig az a cél, hogy ennek a rendkívüli helyzetnek a gazdasági vonzatait is sikeresen kezeljék.

Ezért hirdetett a kormány több programot is, amiket azok a cégek tudnak igénybe venni, amelyek a válság idején is elég bátrak ahhoz, hogy előrelépjenek, beruházzanak, fejlesszenek.

A miniszterhelyettes kihangsúlyozta, hogy

A támogatott cégeknek a fele kap olyan jellegű finanszírozást, amely beruházásokra irányul.

– fűzte hozzá a végén Szentkirályi Alexandra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!