A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egész éjszaka próbáltak bejutni Magyarországra a migránsok - eredménytelenül

migráns
migráns
Vágólapra másolva!
Egész hajnalban próbáltak bejutni a migránsok Magyarországra. Több, mint 50 migráns ellen intézkedtek a magyar rendőrök egyetlen nap alatt. Volt, ahol 19-en próbálkoztak egyszerre.
Vágólapra másolva!

Hajnali 2 óra után a Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök,

nyolc migránst fogtak el Hercegszántónál,

Szírnek vallották magukat, és kiderült, hogy mindannyian jogellenesen jutottak be Magyarországra, sem a személyazonosságukat, sem a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a hatályos magyar jogszabályok szerint, a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Öt perccel később, a kelebiai vasútátkelőhelyen,

egy magát afgán állampolgárnak valló férfit tartóztattak fel a rendőrök, aki egy vonatra felkapaszkodva jutott be az országba jogellenesen.

Miután nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és a tartózkodásának jogszerűségét, a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Röszkénél 3 óra 20 perckor egy

kamion rakománya között megbújva próbált meg két férfi bejutni Magyarországra.

Magukat afgán állampolgárnak vallották, de ezt nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani, ezért őket is visszakísérték a rendőrök a biztonsági határzárhoz.

Pár órával később, hajnal 5 órakor, szintén a

Röszke autópálya-határátkelőnél bukkantak a rendőrök három migránsra, akik egy bolgár kamion rakterében próbáltak bejutni illegálisan az országba.

Ellenőrzésükkor afgánnak vallották magukat, de ezt nem tudták igazolni, ahogy a tartózkodásuk jogszerűségét sem, ezért a rendőrök őket is a biztonsági határzárhoz kísérték.

Sarkad külterületén fél 8 körül tartóztattak fel a rendőrök három külföldit, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

Forrás: police.hu

Ők sem tudták igazolni a rendőröknek sem a személyazonosságukat, sem a tartózkodásuk jogszerűségét, ezért

a három férfit bevitték őket a Kötegyán Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárást indítottak ellenük.

Öt férfit Hercegszántó külterületén tartóztattak fel a rendőrök, nem sokkal 7 óra után. Irakinak és szírnek vallották magukat, de ezt igazolni már ők sem tudták. Az egyenruhások mindenkit visszakísértek a határzárhoz.

Szeged külterületén 7 óra 40 perckor, a Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Magyar Honvédség járőrei állítottak meg hat migránst,

közülük egy szír, egy algériai és négy szír állampolgárnak vallotta magát. Mindegyik férfit visszakísértek a biztonsági határzárhoz, az egyenruhások.

Tompánál fél 9 előtt nem sokkal, egy

Szerbia irányából érkező kamion átvizsgálásakor két férfit találtak a rakomány közé bújva.

Azt mondták magukról, hogy afgán állampolgárok, de ezt, és jogszerű tartózkodásukat sem tudták igazolni, ezért őket is a határzárhoz kísérték a rendőrök.

Fél 9-kor Sarkadnál, tizenkilenc migránst tartóztattak fel a rendőrök, közülük senki sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát, sem a tartózkodásának jogszerűségét.

A járőrök a férfiakat bevitték a Kötegyán Határrendészeti Kirendeltségre, ahol kihallgatják őket.

Röszkénél 9 óra után pár perccel

egy szerb honosságú kamionban találtak két migránst megbújva, akik ellenőrzésükkor afgán állampolgárnak vallották magukat,

de ezt nem tudták igazolni, sem a tartózkodásuk jogszerűségét, ezért a rendőrök visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!