Nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki Magas István pólós fia ellen

Vágólapra másolva!
Rendőrségi körözést adtak ki a hazai vízilabdasportág egyik legtiszteletreméltóbb sportikonja, Magas István fia ellen - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A rendőrség honlapjára július 1-jén került ki a körözés, amelyet a Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja adott ki, rablás bűntette miatt a 30 éves Magas István Krisztián ellen.

A rendőrség a Blikkel annyit közölt, hogy több mint tíz éve történtek a bűncselekmények, az akták pedig már rég elkerültek tőlük. Más forrásokból úgy értesültek, hogy Magas ellen 2009-ben indult eljárás rablás gyanúja miatt.

Forrás: police.hu

– közölte névtelenséget kérő forrás.

A Blikk kérdezte a férfi édesapját, az egykor közismert élsportolót és egyetemi tanárt, hogy tud-e a körözésről, illetve fia jelenlegi sorsáról, ám Magas István csak annyit mondott, hogy erről nem akar beszélni.

"Miután a körözést a BV adta ki, minden bizonnyal ítélet is született már az ügyben, amely többéves börtönbüntetést jelenthetett a vádlottaknak. Ám a férfi talán nem vonult be a börtönbe, ezért adhatták ki a körözést. Az, hogy ezt Európára is kiterjesztették, azt feltételezi, hogy a hatóságok szerint külföldön bujkálhat" – mondta a Blikk kérdésére Györei Péter ügyvéd. Ugyanakkor

kizárta annak lehetőségét, hogy a körözött férfi az elévülésre játszana,

miután a cselekmény ugyan 11 éve történt, ám minden egyes eljárási mozzanattal, így a körözés elrendelésével is, újból indul a többéves elévülési határidő.

Magas István 1970-től 1984-ig a Budapesti Spartacus játékosaként vált ismertté. Az ifjúsági Európa-bajnokságon 1970-ben hatodik, 1971-ben aranyérmes, 1971 és 1980 között 117 felnőttválogatott-mérkőzésen játszott. Tagja volt az 1972-es müncheni olimpián és az 1975-ös cali világbajnokságon második helyezett csapatnak. 1977-ben Jönköpingben Európa-bajnok. Tanított többek közt connecticuti, texasi egyetemen, 1992-ben tért haza. Franciául, angolul, spanyolul és oroszul is tökéletesen beszél

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!