Ezúttal rács mögött marad a borsodnádasdi gyilkos

Visszavitték a borsodnádasdi gyilkost az aknához: Csenge édesanyját a mentő vitte el a helyszínről, Borsodnádasd, gyilkosság, K. Csenge
Vágólapra másolva!
Három évvel ezelőtt egy vízelvezetőben találták meg K. Csenge holttestét, aki abba halt bele, hogy vízbe fulladt. Az ügy vádlottja, B. Roland, kezdetektől azt állította, hogy megijedt, amikor megtalálta az eszméletlen lányt, ezért dobta az elvezetőbe. A nyomozók máshogy gondolják. Szerintük részeg volt és drogos kábulatban is, amikor találkozott Csengével, akit megvert és utána vízbe dobta. Az első fokú bíróság március elején gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 4 év börtönre ítélte, ami után szabadon engedték. Az ítélet közfelháborodást keltet. Az áldozat édesanyját kórházba kellett vinni. Később az édesapja is idegösszeomlást kapott. A ügy ma került a másodfokon eljáró, Debreceni Ítélőtábla elé.
Vágólapra másolva!

A fellebbvitel főügyész helyettes a perbeszédében azt javasolta, hogy az ítélőtábla

aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt mondja ki bűnösnek B. Rolandot, és jelentősen súlyosbítsa az elsőfokú ítéletet.

Az elsőfokú ítélet után az ügyész szándékos emberölés minősítésének megállapításáért és a büntetés súlyosításáért fellebbezett.

Forrás: Blikk/Fuszek Gábor

Mivel az ügyész a mai napon módosította a vádat, a férfinak és a védőjének lehetősége van az ügyészi indítvány megismerésére, felkészülni a perbeszédre. A további bizonyítási indítvány miatt pedig kérhetik a tárgyalás elnapolását – írja közleményében a bíróság.hu.

Ma a Debreceni Ítélőtábla

elrendelte a férfi letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott büntetés végéig.

Azt állítja, nem bántotta a lányt

Az akkor 24 éves B. Roland 2017 szeptemberében egy baráti összejövetelen volt egy tónál Borsodnádasd mellett.

Alkoholt ivott és elszívott pár „herbálos" cigarettát.

K. Csengével még napközben beszéltek meg találkozót a helyi templom melletti erdei ösvényre.

Forrás: Blikk/Fuszek Gábor

A találkozón összevesztek egymással. Az első fokú ítélet szerint a férfi otthagyta a lányt, később viszont visszatért. Látta az ájult lányt, de azt hitte, hogy meghalt,

ezért levetkőztette és az aknába dobta. Az áldozat megfulladt.

B. Roland azzal védekezett, hogy ő csak rátalált és az elvezetőbe dobta a testét. A nyomozók másképp látják.

Szerintük a férfi részegen és bedrogozva előbb megverte Csengét, majd vízbe dobta.

Az ügyészség védekezésre képtelen személy elleni gyilkosság miatt emelt vádat a fiatal ellen. Az első fokobn eljáró bíró úgy találta, nem bizonyítható, hogy a férfi meg akarta ölni a nőt, de abban hibázott, hogy nem nézte meg, hogy él-e a lány, mielőtt az aknába dobta.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Végül márciusban gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nem jogerősen négy év börtönbüntetésre ítélték B. Rolandot, akit ezek után el is engedtek, mert a hátralévő büntetését házi őrizetben töltheti le.

Az ítélet felháborodást váltott ki az emberekben. Csenge anyja a bíróság folyosóján elájult, mentő vitte kórházba. Napokkal később az apja kapott idegösszeomlást. Az Origo is részletesen foglalkozott az üggyel, ebben a cikkben azt írtuk, hogy nemcsak életszerűtlen, de a törvényeknek is ellentmond a 17 éves Csenge gyilkosának kiengedése.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!