A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Meghalt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak főigazgatója

Vágólapra másolva!
Meghalt Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója - tudatta halálhírét az intézmény szerdán. 
Vágólapra másolva!

Közösségi oldalukon szűkszavú bejegyzésükben mindössze annyit fűztek hozzá, "döbbenet, csend és fájdalom..."

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma is kifejezte részvétét Dr. Adorján Gusztáv családjának.

Dr. Adorján Gusztáv a Debreceni Orvostudományi Egyetem elvégzése után a nyíregyházi Megyei Kórház Szülészet-nőgyógyászati Osztályán kezdte szakmai pályafutását, ahol közel négy évtizeden át dolgozott. 2010 júliusától volt a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, majd 2013-ban a négy kórház integrációjaként létrejött Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyettesének, 2015 márciusában pedig az intézmény főigazgatójának nevezték ki.

Szakmai pályafutása során a szülészet mellett a nőgyógyászati onkológia és az onkosebészet területén is kimagasló munkát végzett. Ennek elismeréseként a Magyar Nőgyógyász Onkológusok Társaságának vezetőségi tagja, a Magyar Méhnyakkórtani és Kolposzkópos Társaság főtitkára, a Nőgyógyászati Onkológia Folyóirat szerkesztőbizottságának, a Magyar Nőorvos Társaságnak, a Nőgyógyászati Ultrahang Társaságnak és a Nőgyógyászati Endoszkópos Társaságnak is tagja volt.

Jelentős szerepet vállalt a kórház nőgyógyászati onkológiai sebészeti profiljának fejlesztésében, a legkorszerűbb műtéti technikák bevezetésében.

Szakterületén rendszeresen tartott előadásokat és jelentek meg tudományos publikációi.

A kezdetektől aktívan részt vett Szabolcs-Szatmár-Bereg megye négy kórháza jogi, szakmai és gazdasági integrációjának végrehajtásában, melynek eredményeként országosan is minta értékű modell jött létre, és javult a megyében az egészségügyi ellátás hatékonysága.

Aktív közéleti tevékenységet is folytatott, 2010-től tagja volt Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának egyéni képviselőként, a FIDESZ-KDNP frakcióvezetőjeként.

A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség presbitere és a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnoka volt. Nyíregyháza díszpolgára lett.

Feleségével együtt három gyereket neveltek, és két unokájának örülhetett.

Egész pályafutása során a betegellátás iránti elhivatottság, a betegek tisztelete, szeretete, a gyógyításért érzett elkötelezettség vezérelte

- írták az Emberi Erőforrások Minisztériuma a közleményben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!