A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Müller Cecília: Emelkedik a kórházban ápoltak száma itthon

Koronavírus, vírus, járvány, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés, Budapest, 2020, szeptember, ősz
tömeg, sok ember, idős, nyugdíjas, tanuló, diák, utazás, tömegközlekedés, autóbusz, busz,
Vágólapra másolva!
A nemzeti konzultációban a lakosság véleménye egybecseng a járványügyi szabályokkal, a legnagyobb arányban a maszkviselést támogatták. Ezek a szabályok továbbra is érvényben vannak, de mindenhol, ahol nem tudjuk a távolságot tartani, viseljünk maszkot - hangzott el az Operatív Törzs pénteki tájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön 33 esetben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési szabályok megsértése miatt. Ebből 21-szer figyelmeztettek, kétszer bírságoltak, a többi esetben feljelentést tettek. A zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályokat 11-en sértették meg.

- közölte Gál Kristóf, az ORFK szóvivője.

Kézben tartják a hatóságok a járvány terjedését Fotó: Csudai Sándor - Origo

Egyre több embert ápolnak kórházban

1176 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 35 222 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 15 beteg, így a betegség miatt meghaltak száma 913 főre emelkedett, 9202-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 25 107 fő. A kórházaknál csütörtökön elrendelt új, dinamikus adatszolgáltatás alapján 993 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 82-en vannak lélegeztetőgépen – közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos.

A halálesetek kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a krónikus betegségben szenvedők a fertőzés gyanúja esetén mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosukkal, mielőtt a tüneteik erősödnének.

- figyelmeztetett Müller Cecília, ezért enyhe tünet esetén is orvoshoz kell fordulni. A tesztek száma 803 648.

A nemzeti konzultációban a lakosság véleménye egybecseng a járványügyi szabályokkal, a legnagyobb arányban a maszkviselést támogatták. Ezek a szabályok továbbra is érvényben vannak, de mindenhol, ahol nem tudjuk a távolságot tartani, viseljünk maszkot

– mondta a tisztifőorvos.

Mi a helyzet Tiszaújvárosban?

Külön izolálták a fertőzötteket, a szoros kontaktokat, de azokat is, akik negatív tesztet produkáltak. Így nem tudják bevinni a fertőzést a városba, a közösségbe. A megyei kórházat is felkészítették, de egyelőre nincs súlyos megbetegedés, egy ember került kórházba. A járványügyi egységek a helyszínen dolgoznak.

Nem mindig szoros kontakt egy teljes osztály

Nincs erre vonatkozó információ, minden intézmény kétheti adaggal ellátott - válaszolta Müller Cecília arra a kérdésre, hogy utasították-e az orvosokat az egyszer használatos maszkok többszöri használatára az egészségügyben.

Müller Cecília elmondta, hogy van iskolai protokoll a fertőzésekre, de minden eset különböző, ezért helyben kell a szabályrendszer alapján dönteni. Egy osztályközösség általában egységesen bírálandó el, de ez sem kötelező. Akit a járványügyi hatóság szoros kontaktnak minősít, annak kell karanténba vonulnia. Nem mindig lesz szoros kontakt az egész osztály.

Ingázókra vonatkozó szabályok esetében a határátlépés esetén az országhatártól 30 kilométeren belül kell tartózódnia, és legfeljebb 24 óráig tarthat - mondta kérdésre Gál Kristóf.

- mondta Müller Cecília arra a kérdésre, hogy kézben tartják-e a hatóságok a koronavírus-járványt.

A WHO és Müller Cecília sem ajánlja a védőkesztyűket, sokkal hatékonyabb, ha a fogantyúkat és a közlekedési eszközök belsejét rendszeresen fertőtlenítik, az utasok pedig rendszeresen kezet mosnak, illetve fertőtlenítenek. A védőkesztyűk használata az egészségügyben, beteggondozásban kötelező csak - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!