A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMárton Viviana
09:33TekvondoRuth Gbagbi-Viviana Marton
HUNMagyarország
10:40Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 2
HUNMagyarország
10:50Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
11:00Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 2
HUNMagyarország | Magyarország
11:10Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 1
HUNLigeti Dániel
11:40BirkózásDaniel Ligeti-Ashton Mutuwa
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
NyílNyíl

Éveken keresztül molesztálta a diáklányokat a portás egy budapesti általános iskolában

Vágólapra másolva!
Előkészítő ülésen 11 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék egy iskolai szexuális erőszakkal vádolt 61 éves férfit. Kislányokat molesztált, többet is, éveken keresztül. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

A férfi portásként és kertész-karbantartóként dolgozott egy budapesti általános iskolában, ahol futballedzéseket és szakkört is tartott.

A diákokat táborozásokra is elkísérte. Eközben négy éven keresztül zaklatott több kiskorú lányt.


Ötrendbeli, tizenkettedik életévét be nem töltött, a befolyása alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális erőszakkal, négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és folytatólagosan elkövetett szeméremsértéssel vádolták a férfit.

A férfi a kiskorú sértettek védelme érdekében elrendelt zárt előkészítő ülésen, a vád ismertetését követően teljes körűen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról is.

A Fővárosi Törvényszék a férfit elsőfokon 11 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélte, továbbá végleg eltiltotta bármely olyan foglalkozástól, ahol tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezhetné.

A törvényszék közölte: a vonatkozó jogszabály értelmében nem szabhatott ki az ügyészi mértékes indítványnál súlyosabb büntetést, annál enyhébbet pedig nem tartott indokoltnak.

Az ítélet nem jogerős, a férfi és védője enyhítésért fellebbeztek. A bíróság a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!