A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Ezeket a magyar megyéket érinti leginkább a koronavírus-járvány Müller Cecília szerint

Müller Cecília, az M5: Ez itt a kérdés, 2020. október 7-i adásában
Müller Cecília, országos tisztifőorvos.
Vágólapra másolva!
A koronavírus-világjárvány második hulláma minden mutató szempontjából sokkal erőteljesebb - emelte ki az országos tisztifőorvos az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtöki ülésén.
Vágólapra másolva!

Müller Cecília - a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs bizottság előtti beszámolója során - elmondta: Magyarországon március 4-től (az első esetek regisztrálásától) november 22-ig

3891-en haltak meg a koronavírussal összefüggésben.

A járvány első hullámában 605 igazolt fertőzött halt meg, az összes áldozat 15,5 százaléka. 84,5 százalékuk a második hullámban halt meg.

Müller Cecília országos tisztifőorvos Forrás: MTVA

Jelenleg a fertőzöttek átlagéletkora 40 év, a halálos áldozatoké 76 év.

A leginkább érintett megyék: Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megye,

míg a fertőzésben legkevésbé érintettek: Tolna, Somogy és Baranya megye. Ezen megyék járványügyi számai másfél-kétszeresen térnek el az országos átlagtól.

Az országos tisztifőorvos szólt a járványügyi intézkedésekről, köztük a nemzeti oltóanyaggyár létrehozásáról is. Müller Cecília azt mondta: a magyar vakcinafejlesztés jól halad.

19 szociális intézményben van intézményparancsnok

Halmosi Zsolt országos kórházfőparancsnok a bizottság előtt azt mondta, hogy nincs olyan kapacitás-, technikai vagy védőeszközhiány az egészségügyi intézményekben, amely hátráltatná a védekezést.

Halmosi azt is ismertette: amikor a járvány tavaszi első hulláma után a kormány megszüntette a veszélyhelyzetet, a kórházfőparancsnoki rendszert továbbra is fenntartották, ám azt az igényekhez igazították. Tavasszal még 109 kórházparancsnokot rendeltek ki 108 intézménybe,

jelenleg 93 egészségügyi intézményben 94 kórházfőparancsnok végzi munkáját.

Közülük 48-at a rendőrség, 17-et a katasztrófavédelem, 29-et pedig a honvédség állományából rendeltek ki a feladatra.

Az egészségügyi intézmények mellett 19 szociális intézményben van intézményparancsnok, ezek olyan intézmények, ahol az elhelyezettek száma 200 vagy annál több. Közülük 14-et a rendőrség, 1-1-et a katasztrófavédelem és a honvédség állományából rendeltek ki.

Külön szólt arról is, hogy a kórházparancsnokok kockázatnak kitettek, amióta a rendszert létrehozták, 3 kórházparancsnokot ért súlyos egészségromlás - például infarktust kaptak -, és jelenleg 11 kórházparancsnok küzd koronavírus-fertőzéssel. A váltásukról intézkedtek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!