A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

12 évvel ezelőtti gyilkosság gyanúsítottjait fogták el

Vágólapra másolva!
A gyilkosság 12 évvel ezelőtt történt Csépán. A gyanú szerint a gyilkosok betörtek egy nyudgíjas asszony házába, megtámadták, kirabolták, aztán elmenekültek. A 79 éves asszonyt olyan brutálisan megvették majd megfojtották. A gyilkosok 12 éve bujkáltak, most azonban az akkor rögzített nyomok alapján két embert elfogtak. 
Vágólapra másolva!

A rendőrség sajtótájékoztatót tartott egy 12 évvel ezelőtt, 2008 november 20-án történt gyilkosság ügyében, amikor egy idős asszonyt brutálisan meggyilkolták Csépán. Petőfi Attila, a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályának vezetője, elmondta, hogy

a gyilkosság után a rendőröknek sikerült DNS-mintát rögzíteniük az asszony felső ruházatán.

Az akkori technológiával azonban még nem lehetett olyan kiterjedten vizsgálni a nyomokat, mint ma.

Forrás: Police.hu

Azt biztosra vették, hogy a gyilkosok az asszony közelében, esetleg a közeli településeken élhetnek. Büntetett előéletű emberek után kezdtek nyomozni, és a múlt héten el is fogtak egy 39 éves öcsödi férfit. Először megtagadta a vallomást, másnap viszont beismerő vallomást tett, és pontosan elmondta, hogy mi történt.

Az egyik, 36 éves öcsödi rokonával együtt szemelték ki az asszonyt.

A gyilkosság éjjelén gyalog mentek az asszony csépai házához. Arcukat sállal takarták el, a kezeikre pedig kesztyűt húztak. Átugrottak a kerítésen majd bemásztak az egyik ablakon, ahol még a telefonkábelt is elvágták. Felváltva verni kezdték az asszonyt, közben az értékeit követelték.

Többször megütötték a fején, valamint párnával fojtogatták. Végül két gyűrűt és egy a füléből kivett fülbevalót vitték magukkal.

A segítségért könyörgő asszonyt brutálisan megverték majd megfojtották.

Miután az öcsödi férfi vallomást tett, másnap a rokonát is elfogták, aki megtagadta a vallomástételt. A rendőrség javasolta a két férfi letartóztatását, amit a bíróság mostanra elrendelt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!