A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Pest megye, oszolj! - Az utolsó MSZP-s jelszó

Vágólapra másolva!
Ez a harc lesz a végső - így tekinthetnek az MSZP következő, jövő heti tisztújító kongresszusára a párt küldöttei. Már akiket beengednek majd az országos elvtársi találkozóra, hiszen a legnagyobb megyei bázist, Pest megye küldötteit egyszerűen kizárták a tisztújításból. Ügyesnek tűnik Tóth Bertalan módszere: ha már a nagypolitizáláshoz nem volt tehetsége, mandátumának lejárta előtt két héttel legalább a kamarillapolitizálásban megcsillantotta erényeit. A párt önfelszámolása végül is jó úton halad.
Vágólapra másolva!

A regnáló elnök már-már az egykori kisgazda, MDF-es és SZDSZ-es végórákat idézi vissza. Tóth Bertalan már a következő, Összefogás-listás parlamenti mandátumáért küzd, ami a saját és négy bizalmasa - ők is megkapnák a mandátumot - szempontjából nem lebecsülendő dolog. Amit kértek tőle, azt teljesíti, hiszen jól tudják, hogy kihívója, Mesterházy Attila nem sündörögne Gyurcsány körül.

A "Pest megye oszolj!" - jelszóval tehát Tóth most belecsapott a lecsóba, kizárta azokat a küldötteket a szavazásból, akik tuti nem rá, hanem Mesterházyra szavaztak volna. Tóth lehet, hogy megnyeri a tisztújítást, csakhogy kínos jogi hercehurcával kell majd szembenéznie.

Mekkora égést jelent majd, hogy a kizárások miatt bíróságon támadják meg az elnökválasztás eredményét, egy hónapok múlva meghozott, végső jogi döntés pedig visszamenőleg akár meg is foszthatja a posztjától Tóthot.

A csillogó elméjű kamarillapolitikusnak még az sem jutott eszébe, hogy friss barátainál, a Jobbikban az új pártelnök bejegyzése körül alakult ki hasonló jogi vita, ennek köszönhetően a mára megenyhült radikálisok saját párttagjukat más pártok színeiben indítják az időközi szerencsi választásokon. Igaz, ők mintha még büszkék is lennének erre, a szemük se rebben, de az egy másik történet. Amennyiben a szociknál is fellép egy ilyen jogi helyzet, még az "Összefogás" is borulhat.

A tisztújítás előtt néhány nappal kezd kikristályosodni, hogy Tóth Bertalan saját, MSZP-s elvtársai helyett inkább a szocik megsemmisítéséért már nagyon régen küzdő Gyurcsány Ferencben bízik. Ha az MSZP végső kinyírása a cél, akkor jó úton halad, a párt támogatottsága lassan amúgy is az ötszázalékos parlamenti bejutási küszöb alá csúszik. A jellegtelen pártvezetés az utolsó cselével még ideig-óráig hatalmon marad, de nem Tóth Bertalan, hanem Gyurcsány Ferenc nevet majd a végén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!