Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Ki is a lassú felfogású?

Vágólapra másolva!
Bognár Zsolt színész írása.
Vágólapra másolva!

Olvasom az egyik szélsőbalos ,függetlenen" az MSZP elnökének, Tóth Bertalannak legújabb gyöngyszemét, amelyben a miniszterelnököt próbálja támadni. Azt írja: Eléggé lassú a miniszterelnök felfogása. Nocsak! Ha már ilyen erős címmel indított a pártelnök úr, ennek kapcsán engedje meg, hogy emlékeztessem arra, hogy ugyan nem fejből, hanem papírból, 2019-ben a költségvetéssel kapcsolatos parlamenti megszólalásában ön betűre azonosan idézte 2017-es gondolatsorát. Ön akkor csak szellemi költségtakarékosságának adta bizonyságát, vagy a balos tömegmegmaradási törvény alapján azt igazolta tettével, hogy egy zárt rendszeren belül az anyagi -és talán a szellemi- rendszerek tömege / lásd cikkek, riportok/ állandó marad, függetlenül a rendszeren belül lejátszódó folyamatoktól?

Lelki szemeim előtt látom elnök urat hatalmas méretű dolgozó asztala fölé hajolva, amint a nagy Orbán-gyalázó cikkek kirakós játékából éppen az említett című, nagyívű megszólalásához válogatta az anyagot. A nagy asztali puzzle-ben van minden, mi szem szájnak ingere. Sürgő csoport, száz ,,független" szolga hordja szakmányban az egyre bővülő kirakóshoz a cikkeket, elemzéseket. Van honnan válogatni! Ott vannak a balos, liberális könnyűlovasság veretes betűhalmazai, melyek csak az újság, illetve az internetes felületek vattatöltetét hivatottak ellátni, a mi vagyunk a többség mindenáron való bizonyítására és ott vannak a balos nehéztüzérség kopottas, liberális tollazatú kattintásvadászainak műremekei, a karcosabb Orbán ,,monnyon" le és az intellektuális köntösbe bújtatott demagóg, irigységre játszó, mindenért Orbán a felelős típusú sztereotípiáik. Ezek fényében van valami megmosolyogtató abban, hogy ön, pártelnök úr bárkivel kapcsolatosan is lassú felfogásról képes delirálni, akár hetente többször is. Nem tisztem senki szellemi képességeiről szakértői bizonyossággal nyilatkozni, de azt megkockáztatom, hogy miniszterelnök úrtól még a baloldal tekintélyes része sem vitatja el szellemi frissességét, megszólalásainak verbális gazdagságát. Magam nevében annyit, bárcsak én lennék azon a színvonalon. Ez neki dicséret, részemről meg tisztelet és elismerés.

Visszatérve önhöz, meggyőződésem szerint abban a szájkarate versenyben, amelyet a ,,Gyurcsány kegyeinek elnyerése" című versenyben vív, a minél sértőbb, annál jobb jegyében, sajnos nem áll dobogós helyen, de mentségemre legyen mondva, nem olvastam a balos közvéleménykutatások legfrissebb erről szóló felméréseit.

Tisztelt pártelnök úr! Orbán Viktor lejáratására tett kísérlete, mint megannyi alkalommal hasztalan, fénytelen, erejét tekintve vértelen, ismételtsége miatt parttalan és érdektelen, összeollózottsága miatt tarthatatlan, tartalmát tekintve emészthetetlen. Összegzésem szerint megszólalása méltatlan és tárgytalan.... Bertalan.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről