A kormányhivatal megállapította: nem tartották be a járványügyi előírásokat a baloldali vezetésű Zuglóban

Vágólapra másolva!
Miután kiderült, hogy az egyik zuglói rendelőben a baloldali vezetésű önkormányzat emberei nagy porral és kosszal járó munkákat végeztek főidőben, a fővárosi kormányhivatal helyszíni ellenőrzést tartott a helyszínen. Az Origónak küldött válaszukban azt írták, hogy a rendelőben nem biztosították a higiénés szabályok betartását, így határozatban figyelmeztették a helyi egészségügyi szolgálatot. A Horváth Csaba-féle városvezetés nem foglalkozott a járványügyi előírásokkal, megmutatva, hogy a baloldal sajátosan áll a vírus elleni védekezéshez. 
Vágólapra másolva!

Elsőként számoltunk be róla, hogy a múlt héten a zuglói Erzsébet királyné útja 47. szám alatti rendelőben a járványügyi előírásokkal nem törődve porral és kosszal járó munkákat végeztek főidőben. Mindezt úgy, hogy a munkálatok közben idős, beteg emberek várakoztak a folyosón. Az eset nagy felháborodást okozott a jelenlévő betegek és a zuglóiak körében, aminek következtében a történet nem fejeződött be ezen a ponton.

Az Origo érdeklődésére kiderült: miután a háziorvosi rendelővel kapcsolatos állapotok miatt bejelentés érkezett a kormányhivatalhoz, a Népegészségügyi Főosztály ellenőrzést tartott a helyszínen. A fővárosi kormányhivatal elárulta,

Mindennek következtében a fővárosi kormányhivatal figyelmeztető határozatot adott ki a baloldali vezetésű önkormányzat által működtetett egészségügyi szolgálat részére. "Munkatársaink azokban a rendelőkben, ahol a felújítási munkák miatt nem került áthelyezésre a rendelés, a továbbiakban is rendszeres helyszíni szemlével ellenőrzik a betegellátás zavartalanságának biztosítását" - tették hozzá.

A birtokunkba került felvételen jól látható, hogy teljeséggel abszurd jelenetek zajlottak a zuglói rendelőben: a munkások nagy port és koszt okozva irtózatos hangerővel fúrtak.

A felújításra egyébként a kormány támogatásából, az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében került sor. A programnak köszönhetően Magyarország központi régiójának egészségügyi intézményei pár éven belül megújulnak.

A Horváth Csaba (MSZP) vezette önkormányzat már tavaly júliusban megkapta a projektre szánt összeget, ennek ellenére csak pár héttel ezelőtt látott munkához. Mint kiderült, a csúszásban lévő baloldali városvezetés rohamtempóban, és egyszerre kezdte el felújítani a kerületi rendelőket.

Borbély Ádám, fideszes választókerületi elnök, önkormányzati képviselő úgy látja, a baloldali városvezetés veszélyezteti a betegbiztonságot. "A baloldali városvezetés a megkésett felújítással több helyen veszélyezteti a betegbiztonságot, és magát az oltás biztonságát is. Érthetetlen, hogy miért a járványhelyzet közepén kezdtek neki a munkálatoknak, ráadásul rendelési időben" - kommentálta a történteket korábban az Origónak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről