A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mindvégig hitt gyógyulásában a 29 évesen meghalt Siklósi Örs

Siklósi Örs, galéria, 2021
Lisszabon, 2018. május 11. Siklósi Őrs, az AWS nevű zenekar énekese (j) sajtótájékoztatóra érkezik a lisszaboni Altice Arénában a 63. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntője idején, 2018. május 10-én. (MTI/EPA/José Sena Goulao)
Vágólapra másolva!
Siklósi Örs, az AWS zenekar frontembere 29 évesen meghalt leukémiában. Tavaly nyáron diagnosztizálták nála a betegséget, és Örs mindvégig hitt a gyógyulásban, készült a visszatérésre. Az elmúlt heteket azonban már kórházban töltötte. 
Vágólapra másolva!

A Blikk azt írja, hogy amikor Siklósi Örs betegsége ismertté vált, egy időre visszavonult, a zenekar koncertjeit pedig lemondták. A Dal 2018 megnyerése után az Eurovíziót is megjáró AWS közösségi oldalán igyekezett megnyugtatni a rajongókat, hogy kezelése jól halad, novemberben pedig a gyógyulásában mindvégig bízó Örs jelezte, készül a visszatérésre.

– üzente a zenész, aki karácsonykor haza is tért a 2019 májusában feleségül vett szerelméhez, Ninához.

Állapota azonban rosszabbodott, és az elmúlt heteket már kórházban töltötte, szervezete ott adta fel a küzdelmet.

– mondta A Dal zsűrijében ülő Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere.

Siklósi Örs, az AWS nevű zenekar énekese (j) sajtótájékoztatóra érkezik a lisszaboni Altice Arénában a 63. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntője idején, 2018. május 10-én Forrás: MTI/EPA/LUSA/José Sena Goulao

Örs azonban betegsége hónapjaiban is dolgozott, számokat írt. Olyannyira bízott ugyanis a visszatérésben, hogy saját szólóalbumához, valamint az AWS új lemezéhez is megírt mindent.

– mesélte Siklósi Örs menedzsere és egyben jó barátja, Marosi Nikolett.

– mondta Nikolett, aki a zenekar tagjaival együtt gyertyát gyújtott tegnap a fővárosi Akvárium előtt barátjuk lelki üdvéért.

A Tankcsapdát is megdöbbentette Örs halála

– mondta a dobos Fejes Tamás, hangsúlyozva, milyen óriási tehetségnek tartották az énekest.

A Blikk emlékeztet, hogy az AWS nevű metálzenekar 2006-ban alakult, majd lett egyre ismertebb. Az áttörést A Dal 2018 hozta számukra, amelyet Viszlát, nyár! című számukkal kisebb meglepetésre megnyertek. A lisszaboni Eurovíziós dalfesztiválon is eljutottak a döntőig, végül a 21. helyen végeztek.

Népszerűségük idehaza az egekbe szökött, telt házas koncerteket adtak. A csapat Siklósi Örs elvesztése felett érzett fájdalmában a teljes hazai zenészszakma osztozik - írja a lap.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!