Nekik belefér, nekünk meg nem

Kiss József
Vágólapra másolva!
Kiss József színész-rendező - Balázs Péter igazgatása idején - 12 évig a szolnoki színház művészeti vezetője volt, most pedig megpályázza a színházat. Szilléry Éva videóinterjúja Kiss Józseffel.
Vágólapra másolva!

"Szakadék kezd tátongani a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a vidéki színházak között. Nincs együttműködés. A színészeket nagyon indirekt módon oda juttatják el, hogy a vidéki színházak másodrendűek, a vidéki színház nem fontos. Az a fontos, hogy a fiatal színész megvalósíthassa önmagát" - fogalmazott Kiss József. A megosztottság miatt szerinte elsősorban azok tehetők felelőssé, akik a kétezres évek elején vezették a Színház- és Filmművészeti Egyetemet.

Szolnok volt az első olyan város, amelyik a Budapestről, a baloldalhoz köthető Színházművészeti Szövetség által mintegy kijelölt vezetőt nem fogadta el. 2007-ben Szalay Ferenc fideszes polgármester döntése - Balázs Péter kinevezése - új fejezetet jelentett. 14 év után Balázs Péter egyébként bejelentette, hogy sikeres évei ellenére nem folytatja az igazgatást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről