A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNPongrácz Bence
12:10CselgáncsHifumi Abe-Bence Pongracz
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Elvettétek az iskolánkat, így üzentek Gyurcsány polgármesterének - fotók

Vágólapra másolva!
Felirattal tiltakoztak az ellen, hogy Niedermüller Péter, Gyurcsány-párti polgármester nem adta oda a Molnár Zoltán Zeneiskola 600 diákjának a nekik szánt épületet, hanem mutyigyanús módon a Színművészetin az új vezetést elutasító, a baloldalhoz köthető egykori vezetői köré szerveződő csoportnak adta oda a Damjanich utca 4. szám alatti épületet - derül ki az Origo birtokába került fényképekből. Az intézmény megmentése érdekében online petíció is indult.
Vágólapra másolva!

- ezt a feliratot festették szombaton az előző, fideszes városvezetés által a zeneiskola diákjainak szánt, de az új, baloldali városvezetés által egy baloldali aktivistahálózatnak "adományozott" Damjanich 4. szám alatti épület elé. Egy szomorú arcot is festettek az aszfaltra: ismeretlenek ilyen formában tiltakoztak az ellen, hogy

Niedermüller Péter DK-s polgármester utcára tett 600 diákot azért, hogy helyszínt biztosítson a politikai csoport aktivistaképző tevékenységéhez.

Forrás: Origo

Mint ismert, az erzsébetvárosi ingatlant még Vattamány Zsolt korábbi fideszes polgármester újíttatta fel annak érdekében, hogy a zeneiskola növendékei és oktatói beköltözhessenek oda. Az intézménynek jelenleg nincs saját épülete, nyolc különböző telephelyen működik.

Utódja, Niedermüller Péter azonban másképp gondolkozik a kérdésben: hétfőn bejelentette, hogy azt nem a zeneiskola kapja meg. A döntés Szemendri Gábort, a Molnár Antal Zeneiskola igazgatóját is váratlanul érte, főleg, hogy az önkormányzati választás után azonnal felkereste a hivatalát elfoglaló polgármestert. A pedagógus méltatlannak tartja, hogy a baloldali városvezetés ilyen helyzetbe hozta az iskola 600 tanulóját.

Forrás: Origo

Nemcsak a döntéssel, hanem annak körülményeivel kapcsolatban is felmerültek kérdések. Ugyanis az aktivistahálózat egyesületét támogató Várkonyi Zoltán Alapítvány meglehetősen gyanús körülmények közt nyerte meg az ingatlan bérlésével kapcsolatos pályázatot. Mint később kiderült, az elbírálás szempontjait úgy alakították, hogy az a későbbi nyertesnek kedvezzen: példának okáért plusz hat pont járt azért, ha a pályázó képzőművészet, színház-, vagy táncművészet besorolású tevékenységet folytat majd az ingatlanban. Arról nem is beszélve, hogy a pályázat győztesének alig több mint 600 ezer forintot kell fizetnie az épület használatáért, ami meglehetősen kevésnek tűnik.

Az ügybe alaposan belezavarodott Niedermüller Péter, aki eleinte azzal próbált védekezni, hogy nem tudott arról, milyen szándékai voltak az előző vezetésnek az ingatlannal. "2019 októbere után egészen biztos, hogy semmiféle döntés nem született. 2019 októbere előtt, ha született bármiféle döntés, arról nincsen semmilyen írásos nyom" - nyilatkozta a polgármester, ami nem bizonyult jó stratégiának, hiszen pillanatokon belül előkerült több olyan dokumentum is, ami ennek ellenkezőjét bizonyította.

Online petíció az iskoláért

A Molnár Antal Zeneiskola online petíciót indított annak érdekében, hogy az iskola "mielőbb méltó helyen működhessen tovább". Bár az aláírásgyűjtés pénteken indult, már közel hétezren írták alá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!