Elfogták a Molotov-koktélokkal dobálózó csörögi férfit és társát

Vágólapra másolva!
A Pest megyei rendőrök azonosították és elfogták azt a csörögi férfit, aki korábbi sérelmei miatt társával együtt bosszúból Molotov-koktélokat dobott volt élettársa anyjának házára.
Vágólapra másolva!

A támadó meg volt győzödve arról, hogy az asszony miatt kellett nyolc és fél évet „majdnem ártatlanul" börtönben töltenie egy olyan bűncselekmény miatt, amit nem is ő csinált.

Március 5-én este egyik barátjával iszogattak, amikor régi sérelmekről kezdtek beszélgetni.

A kiürült sörösüvegeket nézve kitalálták, hogy bosszúból a filmekben látott módon készítenek belőlük Molotov-koktélokat, és megdobálják vele a nő házát.

Három üveget töltöttek meg benzinnel, rongyokat tömtek az üvegbe és elindultak.

Bedobálták a házba a meggyújtott palackokat és elszaladtak.

Két üveg az ablakról és a falról lepattanva a kertbe esve összetört, a harmadik azonban betörte az egyik ablakot és beesett a szobába, ahol tüzet okozott.

Abban a szobában, ahol a férfi volt élettársa és kisfia aludt. A durranásra a nő riadt fel. A függöny, és egy takaró már lángokban állt, amikor felkapta a gyerekét és kimenekült, majd a család többi tagjával megfékezték a lángokat. A tűzben senki nem sérült meg.

A Pest megyei rendőrök néhány nap alatt kiderítették, hogy szándékosság állhat a háttérben.

Rájöttek, hogy a 41 éves férfi tette, akit március 23-án hajnalban elfogtak. A támadó beismerte bűnösségét, hozzátette, hogy bosszúból követte el.

Azt mondta, nem akart megölni senkit, csak ijesztgetésnek szánta.

Harminc éves, állandó lakóhellyel nem rendelkező társa ellen körözést adtak ki. Március 23-án délután a Bács-Kiskun megyei Tass település körzeti megbízottja fogta el,

miután igazoltatása közben ellenőrizte az adatait. Kihallgatásán nem tett vallomást és kérdésekre sem válaszolt.

A Pest megyei rendőrök a két őrizetbe vett férfi ellen előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett

gyilkossági kísérlet gyanúja miatt folytatják a nyomozást. Javasolták a letartóztatásukat

- írja a Police.hu.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!